FotbollPremier League

Formstarkt tungviktsmöte på Wembley Stadium

januari 13, 2019november 19th, 2021

Ole Gunnar Solskjær har fått en drömstart i Manchester United som tränare med fem raka segrar. Det ska dock nämnas att det har varit ganska beskedligt motstånd till en start, medan det nu väntar en otroligt tuff uppgift när laget besöker formstarka Tottenham på Wembley Stadium. 

 

Tottenham har inte kryssat den här säsongen

Tottenham är på god väg att slå ett något udda rekord i Premier League. Just nu har Tottenham gått 25 raka ligamatcher utan att kryssa (19-0-6) och det krävs tre matcher till för att tangera Boltons rekord från 2011 då Bolton mellan mars och december inte spelade oavgjort på 28 matcher på raken. Oddset på att Tottenham besegrar United spelas till 2,08 gånger pengarna. Oddset på att United vinner ger 3,70.

Harry Kane med besvär mot Manchester United

Den engelske skyttekungen hamnade i målprotokollet i höstens möte mot Manchester United när Tottenham gick och vann med 3-0 på Old Trafford, men det var blott anfallarens andra mål på nio framträdanden mot toppkonkurrenten. United är den klubb i Premier League som stjärnan haft det svårast att leverera mot (367 minuter per mål). Anfallaren är dock inne i ett väldigt bra målstim genom mål i sex raka tävlingsmatcher. Oddset på att Kane gör mål spelas till 1,92 gånger pengarna. Oddset på att han inte gör mål spelas till 1,76.

I Uniteds fall så har belgaren Romelu Lukaku haft det extremt svårt hitta målen mot "The big six" i allmänhet, och mot Spurs i synnerhet. Spjutspetsen har bara lyckats hitta nätet en gång på elva framträdanden mot den vitklädda London-klubben.

Lukaku har dock börjat hitta målformen igen efter en minst sagt tung höst. Anfallaren har nätat i tre raka matcher och oddset på att han hittar nätet mot Tottenham spelas till 2,95 gånger pengarna. 

Samma utdelning för Solskjær som tränare som spelare?

Någon som däremot trivdes mot Tottenham var Solskjær som under sin aktiva spelarkarriär nätade sju gånger på elva framträdanden mot Tottenham, och lyckades dessutom vinna hela nio matcher (9-1-1). Tillsammans med Charlton är Tottenham den klubb som Solskjær nätade flest gånger mot. Det går ju inte heller att klaga på den start han fått i klubben som tränare då United vunnit alla fem matcher med norrmannen vid rodret, varav fyra ligasegrar, vilket gett supportrarna hopp om en topp 4-placering när säsongen ska summeras (nio poäng efter Chelsea med en match mindre). Det ska givetvis nämnas att motståndet har inte varit det tuffaste och nu väntar Solskjærs första riktiga utmaning som United-tränare, och "De röda jävlarna" har haft det väldigt jobbigt mot topplagen under den här säsongen. Utöver 0-3-förlusten mot Tottenham i höstas har United blivit överkörda av både Manchester City och Liverpool, samt två oavgjorda resultat mot Arsenal och Chelsea.

Solskjær stormtrivdes som spelare mot Tottenham. Gör han det även som tränare?