FotbollLa Liga

Fortsatt målfattigt för Barça borta mot Sevilla?

februari 22, 2019januari 25th, 2022

Åtta av de tio senaste lagen emellan har respektive hemmalag vunnit (en oavgjord, en FCB-vinst i Sevilla november 2016).

Sevilla går inte att lita på: De besegrade Lazio både borta och hemma, sammanlagt 3-0, men förlorade däremellan borta mot svaga Villarreal med klara 3-0.

Sevillas hemmastatistik är den samma som Barcelonas borta: 7-3-1. Endast en hemmaförlust alltså, men laget har ändå förlorat fyra av sina sex senaste matcher i ligaspelet. De har inte förlorat i 15 av sina 20 senaste matcher.

FCB har inte förlorat på sju matcher, inte sedan Sevilla vann cupmötet, och har haft stabilt grepp om förstaplatsen i tabellen egentligen hela säsongen, med bara fyra utspridda omgångar ända nere på andraplatsen. Sevilla har sedan en kort visit på förstaplatsen långsamt hackat sig nedåt, nu femte omgången som fyra, åtta poäng upp till Real Madrid på platsen ovanför.

Om Sevilla inte tar poäng här löper de klar risk att droppa ytterligare något snäpp i tabellen. Getafe spelar tidigare på lördagen hemma mot Rayo, och kan åtminstone tillfälligt ha passerat Sevilla när matchen på Sanchez Pizjuan börjar klockan 16.15.

Mycket pekar på att en jämn match är att vänta, och med tanke på FCB:s bleka målform och Sevillas poängbehov kanske det inte blir så värst målrikt. Sevilla har gjort under 0,5 mål i fyra av sina senaste sex ligamatcher. Det har blivit över 2,5 mål i de senaste åtta matcherna lagen emellan, men kanske ska den serien brytas nu. Under 2,5 mål i matchen kan spelas till 2,63.

En chansning på krysset går att spela till 3,80. Spel på att Sevilla inte förlorar med mer än högst ett mål, Asian handicap Sevilla +1,5 står i 1,30.

(Sevilla – Barcelona är veckans match på Unibet TV med möjlighet att utnyttja 25% vinstboost på livespel.)