Fotbollövrig Fotboll

Glenn: ”Danielson och Isak ska starta i EM”

februari 14, 2020januari 27th, 2022

Det är bara några månader kvar till sommarens fotbollsfest runtom i Europa. En rad svenska spelare har visat toppform på sistone och vår ambassadör Glenn Hysén har valt ut sin startelva i turneringen. 

Målvakt – Robin Olsen
Helt självskriven, även om han inte haft en kanonsäsong Cagliari. Är han hel så är det ju ingen diskussion vem som ska vakta kassen. Sen kan jag tycka att man kan ta in nån yngre tredjemålvakt i truppen, typ Pontus Dahlberg.

Högerback – Mikael Lustig
Lustig är min nummer ett på den positionen, tycker han har varit skitbra länge. Emil Krafth är inte så tokig heller, men ska inte kunna peta Lustig.

Mittback – Victor Lindelöf
Victor var kanonbra i VM i Ryssland och har fortsatt spela på en hög nivå sen dess i landslaget. I United har det väl inte alltid gått jättebra, men det går att säga om de flesta spelarna i det laget.

Mittback – Marcus Danielson
En liten skräll kanske, men jag tycker att Danielson har varit i en klass för sig på den positionen i Allsvenskan och dessutom varit bra i landslaget när han fått chansen. Extra plus för att han är så stark på offensiva fasta.

Vänsterback – Ludwig Augustinsson
Augustinsson har ju haft en hel del skadebekymmer under hösten, men han är given där om han är hel. Pierre Bengtsson har gjort det bra som ersättare.

Vänstermitt – Emil Forsberg
Emil Forsberg är den jag tar ut först på mittfältet. Kvalitetsspelare. Blivit bänkad i Leipzig, men vi vet ju alla vad han är kapabel till. Klart han ska spela.

Innermitt – Albin Ekdahl
En jävligt allround spelare, både finess och tuffhet. Gustav Svensson och Jakob Johansson är två andra spelare jag gillar på den här positionen, men Albin har större bredd.

Innermitt – Kristoffer Olsson
Självskriven, har utvecklats enormt de senaste åren. Härlig energi och teknik på den gubben.

Högermitt – Sam Larsson
Ett jävla klipp i steget och fin teknik. Alltid gillat honom. Om inte Claesson är hel skulle jag vilja se Sam på mittfältet.

Anfallare – Alexander Isak
Han måste vara given i startelvan, så som han håller på i Sociedad. Spelare i form måste få spela. Enormt sjäkvförtroende.

Anfallare – Robin Quaison
Gjorde flest mål av alla svenskar i kvalet och ligger fyra i Bundesligas skytteliga. Måste så klart få chansen att fortsätta. Marcus Berg är fin att ha som ersättare, men tycker det händer lite för lite kring honom för att han ska starta.