FotbollVm

Glenn Hysén: ”Det här laget vinner VM”

november 15, 2022

På söndag börjar fotbolls-VM och Unibets ambassadör är taggad till tusen inför turneringen. Vi har kollat vad den förre landslagsspelaren har för tankar inför avspark.

Glenn, vilka vinner VM?

– Jag tror på Tyskland. De kanske inte tillhör de främsta favoriterna på förhand, men när det vankas mästerskap rullar den tyska maskinen igång. Det är alltid jävligt vassa i mästerskap. I finalen får de möta Frankrike. I VM 2018 såg vi ju att de europeiska lagen dominerade, jag tror det blir på samma sätt den här gången.

Vilka lag kan tänkas överraska i turneringen?

– Danmark imponerade i EM förra sommaren och har fortsatt på samma spår. De spelar en underhållande fotboll och har ett starkt lag. Jag tror de når kvartsfinal och kanske till och med kan ta sig till semi. Det blir tufft för danskarna att vinna gruppen före Frankrike, men Tunisien och Australien ska de städa av enkelt.

Vilket lag blir en besvikelse?

– England har sett svaga ut i år och målskyttet saknas. Jag tror de får svårt att upprepa bedriften från 2018, då de gick till semifinal.

Vem blir skyttekung?

– Det blir världens bästa fotbollsspelare 2022, Karim Benzema. Han gör mål på allt, världens bästa avslutare. Lewandowski tycker jag är på samma nivå, men han har för dåliga spelare runt sig i det polska laget. Frankrike kommer gå långt i turneringen så Benzemas chanser att måla är goda.

 

Glenn kommer återkomma under VM-turneringen med fler tankar och funderingar här på bloggen.