AllsvenskanFotboll

Glenn Hysén: ”Häcken vinner Allsvenskan igen”

mars 29, 2023

Det är dags för premiär i Allsvenskan! Vi tog ett snack med vår ambassadör Glenn Hysén inför säsongsstarten och så här tror han att Allsvenskan 2023 slutar.

Vilka vinner SM-guld?

– Efter vad jag har sett på försäsongen, i Svenska Cupen och under förra säsongen så finns det bara ett lag och det är Häcken. Helt outstanding. Jag såg när de körde över Djurgården i cupen och för mig har inget annat lag imponerat på det sättet hittills. Det bär emot i ett blåvitt hjärta att säga det, men Häcken vinner SM-guld igen.

Hur går det för IFK Göteborg?

– De borde sänka förväntningarna en aning, Jag tycker inte det finns nåt som tyder på att Blåvitt blir ett topplag i år. Kan vi komma topp 7 eller så får man vara nöjd. De har sparkat tränaren igen och det saknas kontinuitet. Jag hoppas att William Lundin, Stefan Lundins grabb, får fortsätta styra laget så det inte blir en ändring igen. Jag vill alltid att det ska gå bra för Blåvitt, men det här blir en mellansäsong. Igen.

Vilka åker ur Allsvenskan?

– Nykomlingarna BP och Halmstad får problem. Kollar man på trupperna blir det tufft. De kommer inte vara tillräckligt bra över en hel säsong. Varberg kommer kriga sig kvar, Värnamo spelar bra fotboll och är svårslagna, Degerfors tror jag kan lyfta sig ytterligare i tabellen. Det blir BP och HBK som ryker.

Vem blir skyttekung i Allsvenskan?

– Om AIK kan få till offensiven och få bättre leverans in i straffområdet så tror jag att John Guidetti har en bra chans. Det är en klassavslutare. Det krävs också att han får vara skadefri större delen av säsongen.

Sluttabell i Allsvenskan 2023, enligt Glenn Hysén:

 

Alla odds på Allsvenskan