AllsvenskanFotboll

Hammarby – Elfsborg en av flera heta matcher i omgång 19

augusti 11, 2023

Jobbigt läge för IFK Göteborg i stort poängbehov som ställs mot Djurgården. Malmö ska försöka revanschera sig mot Mjällby, precis som Norrköping mot Halmstads BK och Hammarby vill göra detsamma mot Elfsborg.

HAMMARBY IF – IF ELFSBORG
Serieledarna Elfsborg studsade snabbt tillbaka från säsongens andra förlust med en knapp seger över Sirius och kommer till bortamatchen mot Bajen som oddsfavorit.

I Borås för lite mer än en månad sen vann Elfsborg med 2-0 men Bajen är ett annat lag hemma på nya Söderstadion: sex vinster av åtta matcher, bara en förlust.

Inget av lagen är vana kryssare, nu står oavgjort i odds 3,70.

Båda lagen gjorde mål i Hammarbys tre senaste hemmamatcher, odds på det nu är 1,53.

Elfsborg nätade först i samtliga sina nio senaste matcher, att IFE gör första målet nu kan spelas till 1,70. Å andra sidan gjorde Hammarby matchens första mål i de tre senaste hemma, odds nu 2,05.

Och i dessa tre senaste hemmamatcher vann Bajen minst en halvlek; att Hammarby vinner minst en halvlek nu står i odds 1,95.

I sju av de åtta senaste mot Hammarby gjorde Elfsborg minst två mål: över 1,5 mål av Elfsborg nu står i odds 1,91.

Kombinerar man med Spelbyggaren ett sällsynt kryss, båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen ger det totalodds 9,50.

IFK GÖTEBORG – DJURGÅRDENS IF
Det är alltid heta drabbningar när de här storlagen möts, och nu är förutsättningarna framför allt för Blåvitt särskilt speciella: poängbehovet är desperat.

Djurgårdens IF är sämre på bortaplan än hemma: blåränderna har bara fått med sig totalt åtta poäng från åtta matcher, genom två vinster och två kryss. Blåvitt är bättre hemma än borta men särskilt bra har det inte gått någonstans.

IFK Göteborg är det lag som spelat flest oavgjorda den här säsongen, sju av 18. DIF har bara tre oavgjorda så här långt, varav två alltså på bortaplan.

Vinst för hemmalaget står i odds 3,70 att jämföra med 2,05 på att gästerna tar full pott. Kryss kan spelas till 3,40.

Mot IFK Göteborg vann Djurgården minst en halvlek i de tre senaste mötena; odds på det nu är 1,54. Å andra sidan vann Göteborg minst en halvlek i de tre senaste mötena på sin hemmaplan; odds på att IFK vinner minst en halvlek nu är 2,28.

I sex av de sju senaste matcherna mot Djurgården i Göteborg gjorde hemmalaget minst ett mål: över 0,5 mål av Blåvitt nu kan spelas till odds 1,42.

Samtidigt gjorde Djurgården första målet i fem av de sju senaste bortamatcherna mot Blåvitt. Odds 1,58 på att DIF gör matchens första mål.

I fyra av Djurgårdens fem senaste bortamatcher gjorde båda lagen mål: att båda lagen gör mål nu kan spelas till odds 1,79.

Kombinera med Spelbyggaren: oavgjort resultat och båda lagen gör mål till totalodds 4,50.

HALMSTADS BK – IFK NORRKÖPING
Halmstad vann i Norrköping för en månad sedan med 2-1, med Mohammed Naeems avgörande på tilläggstid. Men nu har IFK Norrköping med sig sex poäng totalt från de tre senaste matcherna medan Halmstad bara vunnit en poäng från tre, med sammanlagda resultatet 0-8.

Oddsen är ändå ganska jämna inför match: Vinst för Peking kan spelas till 2,50 medan full pott till HBK står i 2,80. Krysset är högoddsaren till 3,40.

I samtliga de sju senaste matcherna mellan IFK Norrköping och Halmstads BK blev det minst tre mål: över 2,5 mål i matchen nu kan spelas till odds 2,00.

Och i de sex senaste mellan lagen gjorde båda mål; båda lagen gör mål står i odds 1,77.

Halmstads BK gjorde högst ett mål i sex av sina sju senaste hemmamatcher, under 1,5 mål av HBK i den här matchen står i odds 1,45.

Med Spelbyggaren kan man jobba upp oddset genom att kombinera vinst Peking, mål av båda lagen och minst ett mål i matchen av Arnor Traustason.

MJÄLLBY AIF – MALMÖ FF
MFF är favorit att vinna mot Mjällby på Strandvallen till odds 1,80 mot 4,50 på att hemmalaget tar full pott. För bara cirka en månad sedan vann Mjällby i Malmö, efter det har de varannan vinst, varannan förlust och det är nog dags för dem att åter kamma noll.

I fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen blev det högst två mål totalt, under 2,5 mål i matchen nu kan spelas till odds 2,00.

MFF har i 14 av de 18 senaste matcherna vunnit minst en halvlek, det går att spela nu till odds 1,40. Och i sex av de åtta senaste vann MFF andra halvlek: odds nu 2,10.

Mål av Sebastian Jörgensen? Kombinera det med vinst MFF och under 2,5 mål i matchen med Spelbyggaren för att nå ett intressant totalodds.