hammarby - häcken på stockholmsarenan i slutet av juni
AllsvenskanFotboll

Hänger Hammarby på i toppen eller håller Häcken undan?

september 16, 2022

Både Bajen och Häcken har haft stunder under säsongen då de övertygat mer än de allra senaste omgångarna. Häcken kommer med två kryss, Kalmar borta och Degerfors hemma. Hammarby följde upp genomklappningen borta mot Norrköping med att 0-0 i derbyt mot Djurgården.

Vinner Häcken nu blir avståndet för Bajen åtta poäng med sju omgångar kvar – förstås inte omöjligt att hämta in men tufft. Samtidigt kanske Häcken är nöjda med en poäng och bibehållen distans till Hammarby.

Och faktum är att de fyra senaste mellan de båda lagen i Allsvenskan slutade med delad poäng, allra senast två lika i Stockholmsarenan i juni.

Krysset går att spela till odds 3,75 men Häcken är på förhand knapp favorit till 2,50 mot 2,80 på Hammarby.

I de fyra senaste allsvenska mötena mellan Häcken och Hammarby har båda lagen gjort mål: det går nu att spela till odds 1,45.

Häcken har vunnit andra halvlek i sex av sina sju senaste matcher, att det händer nu igen står i 2,60. Och i sex av de sju senaste hemma mot just Hammarby har Häcken gjort mål i båda halvlekarna, vilket nu går att spela till 2,90.

Match i matchen mellan klassmålskyttarna Alexander Jeremejeff och Veton Berisha, head-to-head-spel på flest skott på mål, med skytteligaledaren Jeremejeff som favorit till 1,55 mot 2,30 på Hammarbys norrman.

2,12 på att Jeremejeff gör mål i matchen, motsvarande på Berisha är 2,32.

Odds 5,60 på specialdubbeln minst tre mål i matchen samt minst två skott på mål sammanlagt av Jeremejeff och Berisha ser väl inte orimligt ut?