AllsvenskanFotboll

Har krislagen AIK och Blåvitt kunnat rätta till saker under uppehållet?

juni 26, 2023

Inga revolutioner lär väl ha hunnit hända i de Allsvenska lagen under det tre veckor långa uppehållet, vissa önskar nog att de haft mer tid, andra hade kanske hellre bara hade fortsatt med farten uppe.

Har krisande storklubbarna AIK och IFK Göteborg hittat någon nyckel till att vända trenden? Har topplagen bevarat formen de gick in i vilan med? I helgen får vi några svar.

BP – AIK lördag 1 juli kl. 15.00
BP tippades av de flesta experter få det kämpigt i botten av tabellen, men den rollen tog istället AIK.

AIK:are som letar halmstrån noterar att BP förlorade mot Bajen senast, med avgörande målet på tilläggstid, och Bajen är som bekant det enda lag Gnaget lyckats besegra så här långt.

Oddssättarna verkar luta åt att AIK:s uppehåll varit lyckat och att det kanske är i just den här matchen som det ljusnar: svartgult är favorit till odds 2,55 mot 2,90 på att hemmalaget tar full pott på Grimsta IP.

AIK har i åtta av de nio senaste matcherna mäktat med högst ett mål: under 1,5 mål i matchen av AIK går att spela till 1,55.

I fem av AIK:s sex senaste gjorde båda lagen mål: att det upprepas nu går att spela till 1,70.

I nio av BP:s senaste tolv hemmamatcher förlorade de andra halvlek: odds 2,80 på att AIK vinner halvlek två.

Halmstad – Göteborg söndag 2 juli kl. 15.00
Tre i rad nu utan poäng, sex i rad utan seger, efter den där säsongens hittills enda trepoängare mot Degerfors som känns smått overklig – hände det verkligen, 6-0 på Ullevi?

HBK har vunnit hälften av sina matcher och med det överraskat de flesta. Hemma på Örjans Vall har de tagit tio poäng av 18 möjliga, som kan ställas mot Blåvitts två av 18 möjliga på bortaplan.

HBK är Halmstad har bara kryssat en match, mållöst hemma mot Hammarby, och chansen att det slutar oavgjort nu värderas till odds 3,35. Dubbelchans IFK – vinst eller oavgjort – kan spelas till odds 1,55.

Senast IFK Göteborg spelade mot Halmstad i serien var säsongen de åkte ur, 2021 – då blev det 1-1 i Halmstad medan IFK vann med 2-0 hemma.

I de tre senaste mot HBK vann Blåvitt andra halvlek: odds på att Blåvitt vinner minst en halvlek står i odds 1,92 och att Blåvitt vinner andra halvlek står i odds 3,15.

MFF – Sirius lördag 1 juli kl. 17.30
Hur klarar sig Malmö FF utan Hugo Larsson? Det ska nog inte vara något problem, särskilt inte då iff-iff plockat in Lill-Bagarn Rosengren från Mjällby. Sirius inledde seriespelet med fem kryss och fyra förluster innan de nu istället plockat tre fullpoängare i rad. MFF är nog ändå för bra.

Malmö FF:s sex senaste mot Sirius slutade alla med minst 3 mål i matchen: över 2,5 mål nu går att spela till odds 1,50. I de tre senaste hemma mot Sirius vann MFF båda halvlekarna: odds på det nu är 2,55 (under Matchspel) och odds på att MFF gör mål i båda halvlekarna 1,80.

Norrköping – Häcken söndag 2 juli kl. 15.00
Förra året i Allsvenskan blev det två gånger X mellan Norrköping och Häcken, 3-3 på Hisingen och 1-1 på Parken, men senast i cupen i mars vann Häcken klart med 3-0.

Nu har Norrköping inte vunnit på fyra omgångar medan Häcken har tre raka vinster, och laget från Hisingen är oddsfavorit till 1,7å att hemmalaget avgår med segern.

Att båda lagen gör mål precis som i fjolårets matcher kan spelas till 1,55.

I tio av de senaste tolv hemmamatcherna har IFK Norrköping vunnit minst en halvlek: odds på att det blir så nu igen är 2,48.

Häcken gjorde i sina tre senaste matcher mål i båda halvlekarna, odds nu 2,33.

Elfsborg – Hammarby måndag 3 juli kl.19.00
Med elva matcher i rad utan förlust är Elfsborg seriens formstarkaste lag medan Hammarby fortfarande är utan vinst på bortaplan den här säsongen.

Elfsborg vann hemma mot Hammarby förra säsongen, Hammarby vann sin hemmamatch.

Nu är IFE klar oddsfavorit att vinna: 1,65 mot 5,00 på bortalaget. Bajen har tre raka kryss från sina senaste bortamatcher: oavgjort nu kan spelas till 4,10.

De fyra senaste matcherna mellan lagen i Borås bjöd på mål av båda lagen: att det händer nu igen står i odds 1,60.

I de tre senaste mötena i Borås vann Elfsborg första halvlek, odds på det nu är 2,14.

Hammarby gjorde minst ett mål i sju av de åtta senaste mot Elfsborg: över 0,5 mål av Bajen kan spelas till 1,41.

I sex av de sju senaste mot Bajen gjorde Elfsborg minst två mål: över 1,5 mål av Elfsborg ges till odds 1,58.