Fotbollövrig Fotboll

Högintressant toppmöte på Etihad Stadium

februari 2, 2019januari 27th, 2022

Helgens höjdpunkt i Premier League utspelar sig tveklöst på Etihad Stadium när tabelltvåan Manchester City tar emot Arsenal. 

 

Manchester City åkte på en riktig käftsmäll i tisdags när Newcastle besegrade Pep Guardiolas manskap med 2-1 på St James´ Park, och efter att Liverpool spelade 1-1 mot Leicester dagen efter har avståndet mellan lagen ökats till fem poäng. 

Förlusten mot Newcastle var Citys fjärde på de nio senaste ligamatcherna och det är lika många förluster som under de 72 föregående Premier League-matcherna (56-12-4). En av dessa förluster har skett på hemmaplan, den mot Crystal Palace i slutet av 2018, men bortsett från den så har City vunnit samtliga elva hemmamatcher den här säsongen. Mot "The big six" har man dessutom bara förlorat en av de senaste elva hemmamatcherna (7-3-1) – mot stadsrivalen Manchester United under slutet av förra säsongen.

Manchester Citys fruktade hemmafacit är ingen rolig läsning för någon Arsenal-supporter, framförallt inte då The Gunners bara vunnit fyra av elva bortamatcher den här säsongen, och man har dessutom inte lyckats vinna på fem raka matcher utanför Emirates Stadium (0-2-3). Oddset på att Manchester City vinner spelas till 1,31 gånger pengarna.  

Arsenal kliver dock in till matchen med vind i seglen efter två raka hemmasegrar mot Chelsea (2-0) och Cardiff (2-1). Segrarna har gjort att man inför omgången klev förbi Chelsea i tabellen, men behöver vinna i kväll för att man ska återta fjärdeplatsen då Chelsea under lördagen körde över tabelljumbon Huddersfield med 5-0 på Stamford Bridge. 

Pierre-Emerick Aubameyang och Alexander Lacazette fortsätter att vara Arsenals mest framträdande spelare och måste definitivt fortsätta på den inslagna vägen om Unai Emery ska hoppas på vinst mot ett revanschsuget Manchester City som behöver tre poäng i jakten på Liverpool. Oddset på att Arsenal får med sig åtminstone ett kryss spelas till 3,85 gånger pengarna.

Aubameyang är tvåa i skytteligan med sina 16 fullträffar och totalt har det blivit 25 ligamål i Arsenal-tröjan sedan han anslöt för ett år sedan. 37 matcher har det blivit och bara Andy Cole (32), Kevin Phillips (31) och Fernando Torres (27) har gjort fler mål under de första 38 matcherna i Premier Leagues historia. Manchester Citys spjutspets Sergio Agüero gjorde just 25 mål under hans första 38 matcher i den engelska högstaligan. 

Agüero gör mål i matchen: 1,58

Aubameyang gör mål i matchen: 3,40