AllsvenskanFotbollUncategorized

Inför Allsvenskan omgång 28 – bara tre matcher kvar..

oktober 26, 2023

Lördag 15.00: BP – Djurgården

Djurgårn vann med 3-1 i Allsvenskan i april och med 2-1 i cupen i mars, båda på Tele2. Senast lagen möttes på Grimsta var i cupen 2022, även då vann DIF.

BP har nu sju raka i Allsvenskan utan vinst. Men undantaget 0-3 mot Elfsborg har BP alltid varit med i matcherna: 5 av de 6 senaste förlusterna var med uddamålet, som nu senast 2-3 mot Sirius då Uppsalalaget satte avgörande målet i 80:e minuten. Amadeus Sögaard blev utvisad i den matchen och är därmed avstängd nu.

Djuuu har bara tagit sju poäng av de senaste 15 på spel men nu är det tre i rad utan förlust, och en trepoängare här skulle stärka greppet om fjärdeplatsen.

Vinst Djurgården kan spelas till odds 2,10 medan full pott till hemmalaget på Grimsta står i odds 3,45 och krysset 3,65.

I fem av de senaste sex matcherna lyckades DIF göra högst ett mål: under 1,5 mål av Djurgårn kan spelas till 1,86. Eller lossnar det mot BP? Över 1,5 mål står i odds 1,90.

På bortaplan har Djurgårn dock bara vunnit fyra av de 13 senaste. Men i fem av de senaste sju borta vann DIF minst en halvlek, odds 1,52 på att det händer nu igen.

Samtidigt vann BP minst en halvlek i tre av sina senaste fyra på Grimsta IP, odds på att hemmalaget vinner minst en halvlek är 2,08.

I sju av BP:s senaste nio matcher blev det mål för båda lagen – att båda lagen gör mål i dagens match kan spelas till odds 1,58.

Kombinera med Spelbyggaren: vinst DIF, båda lagen gör mål och Marcus Danielson gör mål? Totalodds 17,00. (Väljer man bort Mackan blir odds 3,75.)

Lördag 17.30: Varberg – Degerfors

DIF behöver trepoängare för att kunna sikta uppåt mot kvalplats i första hand. De två senaste mot just Varberg slutade 1-1, och fyra av de fem senaste slutade med delad poäng. En poäng i det här läget är inte mycket värt för Degerfors, med Elfsborg på bortaplan i nästa omgång.

Degen är som bekant seriens sämsta bortalag med endast sju poäng av 39 möjliga. Senast 0-0 mot Halmstad på Örjans Vall. Till matchen mot Varbergs Bois är både Diego Campos och Rasmus Örqvist avstängda.

Varberg har som man säger inget att spela för men de bjuder ibland på bra motstånd ändå, som i uddamålsförlusterna mot Djurgården, Elfsborg och Hammarby. Degerfors IF har allt att spela för.

Degerfors IF är oddsfavorit till 2,10 mot 3,30 på att Bois tar full pott. Kryss-chans värderas till odds 3,85.

I tolv av sina 13 senaste hemmamatcher gjorde Varberg högst ett mål: under 1,5 mål av hemmalaget kan spelas till odds 1,48.

Samtidigt i de fem senaste mot Varbergs Bois gjorde Degen högst ett mål, odds på under 1,5 mål av Degerfors står i odds 1,86.

I fyra av de fem senaste mellan lagen blev det högst två mål – under 2,5 mål i matchen står i odds 2,18.

I åtta av sina tio senaste matcher förlorade Varbergs Bois halvlek två: att Degerfors vinner andra halvlek kan spelas till odds 2,38.

Spelbyggaren-förslag: Degerfors vinner och under 2,5 mål i matchen till odds 5,50.

Söndag 15.00: IFK Norrköping – Malmö FF

Som IF Elfsborg ångar på har Malmö FF inte råd att tappa poäng i guldstriden och mot IFK Norrköping har MFF tre raka segrar. Peking kan röra sig några placeringar upp eller ner innan säsongen är över men har inte chans att nå någon mer betydelsefull position och riskerar heller inget nedåt.

Malmö är dessutom klar oddsfavorit – 1,68 på full pott till bortalaget – och det har skulle inte vara första gången lag som kan spela utan press överraskar favoriterna. Odds 5,15 på att alla tre poängen stannar i Norrköping. Krysset står i odds 4,20.

Aktuell form: Norrköping har tagit fyra poäng av de möjliga 15 senaste, Malmö FF tolv poäng. Under säsongen har MFF vunnit 20 mer poäng än IFK. Malmö FF har vunnit fem poäng mer på bortaplan än vad IFK Norrköping gjort på hemmaplan.

 

Men ska Peking göra ett bestående avtryck på den här säsongen är det här ett utmärkt tillfälle.

I sju av IFK Norrköpings senaste åtta hemma mot Malmö FF gjorde båda lagen mål; att det blir så nu igen kan spelas till odds 1,66.

I 14 av de senaste 16 matcherna gjorde Peking minst ett mål; över 0,5 mål av IFK Norrköping står i odds 1,45.

I de fyra senaste gjorde Norrköping mål i första halvlek, odds 2,50 nu.

Men favoriten Malmö FF gjorde i fyra av de fem senaste matchens första mål, att MFF gör första målet kan spelas till 1,42.

Och mot Peking vann MFF andra halvlek i de tre senaste, nu till 1,93.

Förslag med Spelbyggaren: över 2,5 mål i matchen, båda lagen gör mål och minst ett av Sebastian Nanasi till totalodds 3,95.

Söndag 15.00 Mjällby – Häcken

Mot Mjällby har Häcken tre raka segrar, fyra om man räknar cupfinalen i våras. Mjällby har bara fått med sig en poäng från sina fyra senaste matcher efter 1-1 mot Halmstad i söndags. Som jämförelse tog Häcken sju poäng under samma period.

Men på bortaplan har Häcken inte vunnit sedan mot AIK i början av juli, endast två av de senaste elva borta blev vinst. Tar Häcken tre poäng på en av Samuel Gustafsons absoluta favoritarenor?

Sex poäng upp till Elfsborg, fyra upp till MFF – om Häcken ska ha fortsatt matematisk chans på guldet krävs fullpoängare.

Odds 1,85 på att BK Häcken vinner matchen att ställa mot 3,85 på kryss och 4,15 på full pott till Mjällby AIF.

I 14 av de senaste 17 matcherna gjorde BK Häcken minst två mål, över 1,5 mål av Häcken nu kan spelas till odds 1,75.

Häcken vann andra halvlek i de tre senaste matcherna – blir det en fjärde nu? Odds 2,12. Att Häcken vinner minst en halvlek kan spelas till 1,40.

I de senaste sex mot Mjällby blev det högst tre mål i matchen, under 3,5 mål i matchen nu står i 1,44.

I de tre senaste mot Mjällby på Strandvallen gjorde båda lagen mål, odds på det nu är 1,62.

Mål av Sonko i matchen? Odds 3,65.

Spelbyggaren-idé: Häcken vinst och över 1,5 mål samt minst ett av Sonko till totalodds 5,25.

Söndag 17.30 AIK – Halmstads BK

Bollklubben från Halmstad har bara vunnit två poäng av de senaste 15 på spel. AIK tog nio samma period. Lagen ligger båda på 31 poäng med tre omgångar kvar, AIK före på målskillnad.

I Allsvenska premiären i våras vann HBK sin hemmamatch med 2-1, det var på den tiden man trodde att AIK skulle kunna vara med och utmana i toppen. Säsongen 2021 som slutade med att Halmstad åkte ur vann lagen sina respektive hemmamatcher med 1-0.

AIK är favorit att vinna matchen till odds 1,85 mot 4,70 på bollklubben. Oavgjort värderas till odds 3,65.

Hemma vann AIK fyra av de fem senaste och nätade i första halvlek i senaste fyra av fem hemma: att Gnaget gör mål före paus kan spelas till odds 1,79.

I fyra av de fem senaste hemma gjorde AIK över 1,5 mål – odds på det nu är 1,94.

I de fyra senaste hemma vann AIK utan insläppta mål, att AIK vinner och håller nollan kan spelas till odds 3,00.

I de senaste sex mot Halmstads BK gjorde AIK högst ett mål: under 1,5 mål av Gnaget står i odds 1,83.

Ioannis Pittas har gått mållös i tre matcher sedan de två mot Djurgården. Innan DIF-matchen gjorde han inte mål i två matcher efter de två han satte mot Varberg. Är det dags för Pittas att sätta dit inte bara en utan två baljor? Minst två mål i matchen av Ioannis Pittas står i odds 10,50. Bara minst ett? Odds 2,50.

Spelbyggaren-förslag: AIK vinner, under 0,5 mål av Halmstad, minst ett mål av Pittas till totalodds 6,25.

Måndag 19.00: Hammarby – Sirius

Bajen har bara det viktigaste kvar att spela för: klubbmärket. Tre kryss på rad, sex poäng av de 15 senaste som stått på spel. Blåsvarta laget från Uppsala kommer med fem raka vinster, även om de inte spelat mot lag från övre tabellhalvan.

Bajen vann bortamötet i juli med 2-1. Förra säsongen vann Hammarby borta medan hemmamatchen slutade 1-1.

Och Hammarby är favorit nu till odds 1,85 mot 4,10 på bortalaget. Oavgjort kan spelas till 4,10.

Båda lagen gjorde mål i fyra av de sex senaste – odds på det nu är 1,60.

I de fyra senaste mellan lagen gjorde Sirius högst ett mål: under 1,5 mål av Sirius nu kan spelas till 1,40.

Hammarby gjorde matchens första mål i de sex senaste mot Sirius. Det står nu i odds 1,52. Att Bajen gör mål i första halvlek kan spelas till 1,65.

Sirius starka form visas i statistiken att de i sina sex senaste matcher vunnit andra halvlek (även i förlusten mot Halmstad för sex omgångar sedan). Att Sirius vinner andra halvlek nu står i odds 3,95 och att de vinner minst en halvlek kan spelas till 2,33.

I fyra av de fem senaste mellan lagen blev det högst 3 mål – odds 1,48 på att det blir under 3,5 mål i matchen.

Kombinera med Spelbyggaren: Vinst Hammarby, under 3,5 mål i matchen och minst ett av Djukanovic till totalodds 7,00.

Måndag 19.10: IFK Göteborg – IF Elfsborg

IFK Göteborg behöver poäng för att lyfta i botten och IF Elfsborg för att hålla undan i toppen. Blåvitt kommer med två raka förluster, sju poäng av de senaste 15 på spel. Elfsborg har fyra raka segrar, tolv poäng av 15.

Ett lika blev det i Borås i juli och förra säsongen vann Elfsborg med 3-1 både hemma och på Ullevi.

Bortalaget från Borås är favorit till odds 2,15 mot 3,50 på att IFK Göteborg vinner matchen. Kryss kan spelas till 3,60.

I de tre senaste mellan lagen gjorde båda mål, det går nu att spela till odds 1,63.

I de tre senaste mot Elfsborg gjorde Blåvitt mål i första halvlek – att det händer idag igen kan spelas till odds 2,23. I samma de tre senaste matcherna mellan lagen vann IFE andra halvlek, odds 2,40 nu.

Elfsborg vann minst en halvlek i sina tre senaste matcher: odds på det nu igen är 1,54. Och i fyra av sina senaste fem gjorde laget även första målet, odds nu 1,63.

I fyra av sina fem senaste bortamatcher gjorde Elfsborg högst ett mål: under 1,5 mål av IFE nu står i odds 1,79.

I åtta av de nio senaste mot just IF Elfsborg klarade Blåvitt inte av att göra mer än ett mål: under 1,5 mål i matchen av IFK Göteborg kan spelas till 1,43.

Kombinera med Spelbyggaren: oavgjort och båda lagen gör mål till totalodds 4,35.