FotbollLa Liga

Inför El Clasico: Tar Real Madrid revansch?

mars 1, 2019november 19th, 2021

Efter klara 3-0 i onsdags har Real Madrid revansch att utkräva. Men viktigare är nog att det kan vara sista chansen att ta in på FC Barcelona i ligan. Kan marängerna knapra in på det nio poäng stora försprånget så är kanske titeln inte körd trots allt?

Oavgjort är inte mycket värt för Madrid-laget, inte annat än en smula återskapad heder efter onsdagsmatchen. Så räkna med att hemmalaget går för seger. Och när lag attackerar mot Barça och på så sätt ger dem ytor vet man hur det brukar sluta.

De sju senaste åren har El Clásico på Bernabeu slutat med över 2,5 mål. Till det här mötet ger det odds 1,46. Att Barça gör över 2,5 mål erbjuds till 3,80.

”Man måste göra det mesta rätt för att de bara ska göra två mål på dig,” sa Santiago Solari på presskonferens på Real Madrids träningsanläggning inför kommande mötet. Kanske lockas till och med han av oddsen ovan.

I ligaspelet har Real Madrid inte besegrat FC Barcelona sedan april 2016, och det var på Camp Nou. I Madrid har de vita inte vunnit mot Barça i ligan sedan oktober 2014.

De här matcherna är alltid heta, men faktum är att det utdelats under 6,5 kort i fyra av de fem senaste klassikerna. FC Barcelona har fått under 2,5 i tre av de fyra senaste mot Real Madrid. Under 2,5 kort till bortalaget går att spela till 3,70, och totalt i matchen under 6,5 till 2,50.

Det här är veckans match på Unibet TV – till den går det att utnyttja 50% vinstboost på livespel.