FotbollLa Liga

Kan Getafe stoppa Barcelonas framfart?

januari 6, 2019januari 25th, 2022

Getafe har släppt in näst minst mål i hela ligan. Lyckas man även stå upp mot ett Barcelona med Lionel Messi i sensationell form?

 

Barcelona (22 poäng) och Atlético Madrid (19) är de enda klubbarna som tagit fler poäng än Getafes 16 på de nio senaste matcherna i La Liga, och tabellsjuan har inte förlorat en match på två månader inför årets första match i La Liga.

Det är dock ingen sprudlande anfallsfotboll som Getafe bjuder på. Laget har efter 17 matcher bara gjort 18 mål i La Liga, vilket bara är tre fler än en viss Lionel Messi som gjort 15 mål och tio assist den här säsongen, fler poäng än någon annan bland topp 5-ligorna (Salah tvåa på 20 poäng).

Det är istället försvarsspelet som är lagets kännetecken och det är bara Atlético Madrid som kan stoltsera med en bättre defensiv så här långt i ligaspelet. Blott 13 insläppta mål på 17 matcher har det blivit för Getafe, vilket till exempel är sex färre än Barcelona. Under 2.5 mål i matchen spelas till 2,25 gånger pengarna. 

Ernesto Valverdes Barcelona avslutade året med fyra raka segrar i ligaspelet och i alla segrar har laget hållit nollan. Barcelona leder ligan med tre poäng före Atlético och har möjligtvis chans till ett ryck i kväll då Atlético gästar Sevilla tidigare under söndagen. 

 

Räkna med kraftig Barcelona-dominans

Getafe har ett snitt på endast 40% bollinnehav per match – lägst i ligan – till skillnad från Barcelona som har ett snitt på höga 64%. Barcelona är dessutom det enda laget i La Liga som vunnit bollinnehavet varje match den här säsongen. Ja, ni förstår vilken typ av matchbild vi har att vänta oss i eftermiddag. Mycket kommer handla om hur huruvida den hysteriskt formstarke Lionel Messi lyckas borra sig igenom försvaret eller inte. Storstjärnan har gjort 12 mål och 12 assist på 19 framträdanden mot dagens motståndare. Oddset på att han hamnar i målprotokollet i dag spelas till 1,79 gånger insatsen och att han inte gör det spelas till 1,90. Ska Barcelona ta sin femte raka seger utan att släppa in mål. Oddset på att man vinner utan att släppa in mål spelas till 2,55 gånger pengarna.