FotbollLa Liga

Kan Valladolid hålla siffrorna nere på Camp Nou?

februari 15, 2019januari 25th, 2022

Barça kommer med tre raka kryss sett till alla tävlingar (Athletic Bilbao borta, Real Madrid hemma, Valencia hemma), vilket när det gäller dem väl får kallas en liten formsvacka. På tisdag reser de till Lyon för första mötet i Champions Leagues åttondel, Sevilla borta nästa helg, och sen cupretur borta mot Real Madrid veckan efter det. Laget från Katalonien måste lyfta sig lite grann om inte säsongen ska riskera att bli en besvikelse.  

När allt funkar för Barça är de ostoppbara och när allt inte funkar är de nästan ostoppbara ändå. Tio man i laget kan vara helt ur form, det räcker med en Messi på humör för att ta tre poäng. (1,42 på att Messi gör mål i matchen.)

Låga 1,16 på hemmaseger känns svårspelat, men det finns annat att fokusera på.

Ter Stegen i målet är het. Av 34 senaste avsluten i ligaspelet har han räddat 30. Att hemmalaget vinner utan att släppa in mål erbjuds till 1,84, och under 0,5 mål av bortalaget till odds 1,78.

När det gäller Barça talar väl tre kryss på raken mest för att de bryter den trenden med en trepoängare. Men man ska ha i bakhuvudet att Valladolid inte förlorat i åtta av sina senaste tolv bortamatcher. Oddset på kryss – 8,30 – är kanske värt en blygsam chansning.

I den senaste bortamatchen mot Huesca föll Valladolid däremot ihop totalt, 4-0 slutade den. Tidigare under säsongen hade de inte någon gång förlorat med mer än två mål. Sannolikt har de ägnat tid åt att korrigera försvarsspelet efter Huesca. Förra omgången spelade de 0-0 hemma mot Villarreal.

FC Barcelona har gjort under 2,5 mål i fem av sina sju senaste matcher. Målsnålt kan vara intressant – under 2,5 mål står i odds 3,20.