FotbollVm

Knäcker Kroatien högt pressande Kanada?

november 26, 2022

För Kroatien som var VM-finalist senast det begav sig var oavgjort utan mål i öppningsmatchen mot Marocko förstås en besvikelse. Marocko såg ut att spela för att hålla nollan och vinna en poäng – nu ställs Kroatien mot ett lag som är betydligt mer offensivt.

Kanada var inte långt ifrån att ta poäng av Belgien i sin premiärmatch, och laget charmade många neutrala åskådare med högt tempo och anfallsvilja i bästa Championship-stil. Kan de skrälla mot Kroatien?

Efter bara en poäng mot Marocko är Kroatien under press och måste gå för seger, samtidigt som Kanada bara verkar ha en växel. Mål lär det bli i matchen.

I första omgången nu VM 2022 var Kanada laget med högst ”expected goals”, höga 3,35 före Frankrike 3,10 och Spanien 2,79 – vad det nu är värt.

Kanada har aldrig gjort mål i VM

Det här är bara andra gången Kanada kvalificerat sig för VM-slutspel och de väntar fortfarande på sitt första VM-mål. (1986 blev det förluster utan gjoprda mål mot Frankrike, Ungern och Sovjetunionen.)

Över 0,5 mål av Kanada i matchen mot Kroatien går att spela till odds 1,50.

Totalt över 2,5 mål i matchen står i odds 2,20 och båda lagen gör mål kan spelas till 1,92.

Men nog bör Kroatien kunna lyfta sig och vinna den här matchen? Odds 2,20 på det i skrivande stund.

Spelares skott på mål och Spelbyggaren

Att Kroatiens Ante Budimir noteras för över 1,5 skott på mål står i odds 1,52. Att Jonathan David gör det samma för Kanada, odds 1,46. Båda i kombination: odds 2,28.

Odds 5,00 kan man få genom att i Spelbyggaren kombinera: över 2,5 mål i matchen + båda lagen gör mål + Kroatien vinner.