FotbollLa Liga

Rayos bästa säsong på länge, Almería ingen vinst på bortaplan

februari 5, 2023februari 7th, 2023

Inte mycket talar för att Almería ska besegra Rayo Vallecano i måndagskvällens La Liga-match. Almería är tillsammans med Elche de enda lagen som fortfarande inte vunnit på bortaplan den här säsongen.

Almeria har kryssat tre och förlorat sex på bortaplan hittills, tre poäng av 27 möjliga är allt man fått ihop. På hemmaplan är de betydligt starkare – ligans femte bästa lag sett enbart till hemmatabellen, vilket gör att de sammanlagt befinner sig på 13:e plats i totaltabellen.

Rayo Vallecano är åtta i totaltabellen och ser ut att för första gången sedan säsongen 2012-2013 sluta på övre halvan.

Hemma eller borta verkar inte ha någon betydelse för Rayo – nu har de faktiskt inte vunnit på hemmaplan sedan de slog Real Madrid med 1-0 innan VM-uppehållet i november.

Rayo och Almería har oftast mötts i andraligan under åren, och i Vallecas har det inte varit några målfester: tre av de fem senaste mötena bjöd endast på ett mål, återstående två innehöll två mål. Under 2,5 mål i matchen står nu i odds 1,83.

Hemmalaget är favorit att vinna matchen till 1,79 mot 4,90 på att Almería får med sig tre pinnar hem.

När Baptistao nätar vinner Almería
Almerías näst bästa målskytt är Leo Baptistao som representerat just Rayo under två säsonger tidigare i karriären, senast 2014-2015. Förra helgen gjorde Baptistao mål mot Espanyol, ett annat lag han spelat i tidigare. Kanske betyder gamla lag något extra för honom.

Faktum är att när Leo Baptistao gjort mål den här säsongen så har Almería vunnit. Men mer än tre mål har han inte gjort. Mål av Baptistao i matchen går att spela till odds 5,40. Följer man matchen och ser Baptistao näta skulle ett bett på att Almería vinner matchen vara motiverat.

Almerías bästa målskytt med fyra baljor är El Bilal Toure; att han nätar mot Rayo står i odds 7,00.

I Rayo Vallecano delar Sergio Camello och Isi Palazon på interna skytteligaledningen båda med fem mål och tre assist. Att Camello gör mål i matchen står i odds 2,90 och mål av Palazon odds 4,80.

Troligast målskytt för Rayo enligt oddssättarna är Radamel Falcao, odds 2,43. Falcao har inte spelat många minuter under säsongen – senast mot Villarreal kom han in i 78:e minuten, men två mål har han ändå gjort.

Spelbyggar-kombinationen att Rayo vinner, att det blir under 2,5 mål i matchen, och minst ett mål av Sergio Camello ger totaloddset 12,00.