Landslag

Glenn Hysén: ”Zlatan avgör i förlängningen”

mars 29, 2022

Vi har tagit ett snack med vår ambassadör Glenn Hysén inför kvällens stora match mot Polen. Läs den förre mittbacksgeneralens tankar inför matchen nedan.

”Vilken rysare det blev mot Tjeckien. Jag var lite orolig första halvtimmen när tjeckerna tryckte på och dessutom hade en boll i mål. Sverige kunde ju lika gärna förlorat den matchen, vi var inte bättre än motståndet. Så lite flyt hade vi där. Det enda lyckade anfallet i matchen gjorde vi mål på, men det är en styrka att vinna även när man spelar skit.

Om ryktena stämmer att Krafth och Augustinsson startar i kväll så blir det en klar förstärkning defensivt och även i det offensiva spelet när de två gubbarna kan fylla på på kanterna. Men jag tror vi kommer få rikta in oss på försvarsspelet i första hand i kväll och vi måste få stopp på Lewandowski. Där får Danielson och Lindelöf nåt att bita i. Hoppas de lyckas bättre än de gjorde i matchen mot Polen i EM, då Lewandowski gjorde två mål.

Ska bli intressant att se Karlström från start, han lär vara sugen på att visa upp sig och jävligt taggad. Han får sitt livs chans i den här matchen. Jag hoppas och tror att han tar den, hans insats blev avgörande mot Tjeckien.

En styrka vi har inför kvällen är att vi har Zlatan på bänken. 0-0 efter en timme så kastar Janne in honom. Mentalt är det ju inte skitkul som försvarare att se en så bra spelare bli inbytt när man börjar bli trött i benen, så där kan vi få ett övertag i avslutningen av matchen.

Mitt tips är att det blir 0-0 igen under ordinarie tid, det kommer bli avvaktande när det är så otroligt mycket på spel. Sen avgör Zlatan i förlängningen.

Ha d gott. Glenn.”