FotbollSerie A

Lazio svaga facit mot topplagen – på söndag får man besök av Juventus

januari 24, 2019november 19th, 2021

Juventus är obesegrade efter 20 omgångar och hela 18 matcher har slutat med seger. Ny vinst när Allegris manskap besöker huvudstaden för möte med Lazio?

 

Lazio föll för en vecka sedan mot Napoli och har haft ett katastrofalt facit mot topplagen den här säsongen. De himmelsblåa huvudstadslaget har förlorat fem av sex matcher mot topplagen och den här helgen kommer den överlägsna tabellettan Juventus på besök till Stadio Olimpico.

Mot Turin-laget har Lazio bara vunnit en av de 28 senaste macherna, vara 21 stycken har slutat med förlust. Segermatchen skedde på bortaplan under hösten 2017, men på Olimpico har Lazio förlorat tio av de 13 senaste (tre oavgjorda) mot Juve. Man har dessutom inte lyckats göra mål i sju av de åtta senaste matcherna mot "den gamla damen". Oddset på att Juventus vinner utan att släppa in mål spelas till 3,10 gånger pengarna. 

Under förra helgens match mot ett B-betonat Napoli svarade Lazio för en oerhört blek insats, förlorade med 1-2, och som om förlusten inte var nog så drabbades Lazio av ett oerhört tungt bakslag då mittbacken Acerdi fick syna det röda kortet. Förlusten innebar även att Roma övertog femteplatsen från Simeone Inzaghis manskap. 

             Läs även: Blogg – inför andra halvan av Serie A: Stenhård kamp om fjärdeplatsen

Inget lag under Serie A:s historia har haft ett lika bra facit som Juve efter 20 omgångar (18-2-0). Rekordet efter 21 omgångar har Inter från säsongen 2006/2007 (18-3-0) då Juve låg i Serie B. Under säsongen 2011/2012, som var klubbens första ligatitel under den här framgångsperioden, så förlorade man inte en enda match (23-15-0). Raka tvåan spelas till 1,85 gånger pengarna. 

Juventus har hållit nollan i samtliga tre matcher 2019 och offensivt så toppar Cristiano Ronaldo skytteligan tillsammans med veteranden Fabio Quagliarella. 14 mål står båda på och Ronaldo kan i matchen bli den andra spelaren under det här decenniet som lyckas hitta nätet i sju raka bortamatcher. Den första och enda spelaren som lyckats med det är Stephan El Shaarawy, i Milan under hösten 2012. 

En spelare som stormtrivs mot Lazio är annars Paulo Dybala. Anfallaren har gjort tio mål på 14 matcher mot söndagens motståndare och Lazio är den klubb som argentinaren trivs bäst mot.