FotbollPremier League

Liverpool gästar hemmastarka Brighton på Falmer Stadium

januari 11, 2019november 19th, 2021

Under Jürgen Klopp som tränare har januari utvecklats till en mardrömsmånad för Liverpool. Under lördagseftermiddagen gästar laget hemmastarka Brighton på bortaplan. 

 

Brighton Albion fortsätter rada upp fina resultat på hemmaplan. Senaste matchen på Falmer Stadium slutade med 1-0-vinst mot Everton och sedan laget tog klivet upp till Premier League har man bara förlorat sex av 29 hemmamatcher, varav 12 har slutat med seger. Endast två av de 13 senaste hemmamatcherna har slutat med förlust. Svårslaget hemmalag alltså. 

Under den här säsongen har Chris Hughtons manskap gjort 26 ligamål, och hela 16 har kommit på fasta situationer, flest i hela ligan. Tabellettan är dock det lag i ligan som släppt in minst mål på fasta situationer, endast två stycken till antalet. Liverpool har bara släppt in tio mål sammanlagt den här säsongen och hållit nollan i hela 12 matcher. Oddset på att Liverpool vinner och håller nollan spelas till 1,91 gånger pengarna.

Liverpool har dock inlett det här året med två förluster. Först en 1-2-förlust borta mot Manchester City i den tidiga seriefinalen och nu senast samma resultat borta mot Wolverhampton i FA-cupen. Ingen rolig start alltså och januari har faktiskt varit en mardrömsmånad för Liverpool under Klopp som tränare. Faktum är att klubben förlorat elva av 26 matcher under januari månad med tysken vid rodret och endast åtta matcher har slutat med seger. Liverpool har inte förlorat fler än fem matcher i någon av de andra månaderna under tysken. Oddset på att Liverpool inte vinner matchen (1X) spelas till 3,70 gånger pengarna.