FotbollPremier League

Liverpool tar revansch från poängtappet mot Leicester förra veckan?

februari 4, 2019november 19th, 2021

Premier League-omgångens sista match utspelar sig på London Stadium där West Ham tar emot Liverpool under måndagskvällen. 

 

Jämnhet i prestationer är ingenting som kännetecknar det här West Ham-laget som efter en väldigt övertygande insats mot Arsenal på hemmaplan, seger 1-0, har rest tillbaka till London besvikna efter 0-2 mot Bournemouth och 0-3 mot Wolverhampton. 

Sammanlagt har det blivit 31 poäng för West Hams del, vilket räcker till plats tolv och bara tre poäng från en åttondeplats, och det mycket tack vare Felipe Anderson (8+2) och Marko Arnautovic (7+2) som varit lagets överlägset främsta poängspelare. De har nämligen varit direkt inblandade i 60 % av lagets mål och behöver ha en bra dag på jobbet om Liverpool ska slås. 

Manuel Pellegrini lider dock av många skador då hela åtta spelare finns med på skadelistan. Dock ska Fabianski, Arnautovic och Cresswell vara aktuella för spel.

Liverpool fick bara med sig en pinne senast mot Leicester, men eftersom City förlorade mot Newcastle dagen innan, ökade man avståndet till fem poäng. Mot lagen som inte tillhör "The big six" är Liverpool obesegrade i hela 28 ligamatcher, varav 24 stycken har slutat med seger. Dessutom har laget fyra raka segrar mot West Ham med segersiffrorna 4-0, 4-1, 4-1, 4-0. Oddset på att Liverpool vinner med -1,5 asian handicap spelas till 2,05 gånger pengarna. 

 

Salah har fem matcher på sig att bli historisk

Alan Shearer behövde 66 matcher på sig att göra 50 mål för Blackburn Rovers, det är rekord i att snabbast nå 50 mål för en och samma klubb i Premier Leagues histora. Mohamed Salah har spelat 60 ligamatcher för Liverpool och gjort hela 48 mål. Skytteligaledaren på 16 mål den här säsongen har alltså fem matcher på sig att slå rekordet. Oddset på att Salah gör minst två mål i matchen spelas till 5,50 gånger pengarna.