AIK Hammarby derby i Allsvenskan, Besara, Otieno i duell
AllsvenskanFotboll

Lyckas Hammarby förbättra bortastatistiken mot AIK?

augusti 27, 2022

Stockholmsderby i Allsvenskan är alltid en händelse värd att uppmärksamma: alltid mycket publik, imponerande tifon och ofta mycket viktiga poäng på spel. Så även nu när AIK tar emot Hammarby på Nationalarenan i Solna.

Cifuentes Hammarby har radat upp trepoängare på sistone, sex av de sju senaste, och även om de städade av Degerfors senast med 5-1 så är känslan att Bajen har ännu mer att ge.

AIK har samtidigt haft det tyngre, även om bytet av huvudtränare såg ut att få effekt direkt borta mot Norrköping.

Hammarby är favorit att ta med sig de tre poängen hem till söderort, odds på bortaseger är 2,32 att ställa mot 3,10 på full pott till AIK. Oavgjort går att spela till 3,70.

Formmässigt är det klar fördel Bajen, medan historik talar för Gnaget. Borta mot AIK har Hammarby fyra raka förluster. Av de tio senaste allsvenskan hemmamatcherna mot Bajen har AIK vunnit sju, kryssat två och förlorat en. Kanske spelar det in att AIK har klart fler spelare från Stockholmstrakten för vilka derbyn har större betydelse. (I AIK:s startelva i cupkvalmatchen mot Slovacko i torsdags var nio av elva ”locals”.)

Veton Berisha är en riktig klassvärvning, som stod för två mål och en assist senast mot Degen. Att Berisha nätar mot Gnaget går att spela till odds 2,38.

Berisha eller Guidetti?
Unibet har också ett Head-to-head-spel på flest skott på mål där Berisha ställs mot AIK:s prestigevärvning John Guidetti, odds nu på att Berisha vinner den duellen är 1,50.

I fjol blev det 2-0 i Solna, mål av Bahoui och Stefanelli. Nabil satte även ett av tre mål i hemmaderbyt året innan det. Mål i matchen av Nabil Bahoui nu ger odds 3,10, och mål av Stefanelli går att spela till 3,30.

AIK har gjort mål i första halvlek i de tre senaste hemmamatcherna mot Hammarby, odds nu 2,07, och AIK har gjort matchens första mål i de fem senaste hemma mot Bajen, odds på det nu 1,91.

Hammarby har i de tre senaste matcherna vunnit minst en halvlek, odds på att det händer nu igen är 1,73. I dessa tre har Hammarby samtidigt vunnit andra halvlek, det går att spela nu till odds 2,75.

Alla odds på matchen.

Ännu mer fotboll här.