FotbollPremier League

Målsnål drabbning på Molineux Stadium?

januari 18, 2019november 19th, 2021

Premier League-helgen sparkar igång med att Wolverhampton tar emot Leicester på Molineux Stadium. Ser man till statistiken talar mycket för en målsnål batalj.

 

Wolverhampton

Wolverhampton, som gjort det bra mot topplagen den här säsongen, hade ingenting att sätta emot Manchester City i måndags. Matchen slutade 2-0 till det himmelsblåa laget och Wolverhampton parkerar på en elfteplats i tabellen, två poäng efter Leicester på en åttondeplats.

På hemmaplan har Wolves dessutom förlorat fem av de sju senaste matcherna. Laget inledde säsongen piggt, i synnerhet försvarsspelet och man höll nollan i fyra av de åtta första matcherna. Efter det har man dock bara lyckats hålla nollan i en av de 14 matcherna som avverkats. Oddset på att båda lagen gör mål spelas till 2,00 gånger pengarna. 

Hemmalaget har bara gjort fem mål under första halvlek, vilket är lägst i hela ligan, och bara två av dessa har kommit på hemmaplan. Oddset på att första halvlek slutar mållöst spelas till 2,55 gånger insatsen. 

 

Leicester 

Leicester är ett obegripligt fotbollslag som inte hittar stabilitet i sina prestationer och resultat. Meriterande segrar mot Chelsea, Manchester City och Everton har varierats med hemmaförluster mot Cardiff och Southampton under den senaste tiden. 

Tittar man på de sex senaste ligamatcherna som Leicester spelat så har inget lag lyckats göra fler än ett mål. Totalt sett har det blivit åtta mål i dessa matcher. Oddset på att matchen slutar med under 2 mål (pengarna tillbaka om det stannar vid två mål) spelas till 2,08 gånger insatsen.

Någon som däremot trivits på bortaplan den här säsongen är Jamie Vardy. Anfallaren har gjort sju mål totalt den här säsongen och hela fem har kommit på bortaplan. Han avgjorde bland annat mötena med Chelsea och Everton. Anfallaren har gjort mål på 23 av 27 motståndare i Premier League, men Wolves är inte ett av dem. Oddset på att engelsmannen hamnar i målprotokollet igen spelas till 3,25 gånger pengarna.