FotbollPremier League

Manchester City gästar formsvaga Everton på Goodison Park

februari 5, 2019november 19th, 2021

Det har gått 23 matcher sedan Everton vann en match mot "The big six". Under onsdagskvällen gästar Manchester City Goodison Park.

 

För en vecka sedan var läget nattsvart för Manchester City. Laget förlorade mot Newcastle med 1-2 och gav Liverpool möjligheten att utöka avståndet i toppen till sju poäng. Men efter att Liverpool har spelat oavgjort i två raka matcher, samtidigt som City studsade tillbaka och planenligt besegrade Arsenal med 3-1, har Pep Guardiolas gäng chansen att överta förstaplatsen åtminstone fram till helgen när de himmelsblå gästar Everton under onsdagskvällen. 

Resultaten på bortaplan har dock sviktat för City som förlorat tre av de fem senaste matcherna. Dessutom har man misslyckats att hålla nollan i samtliga av de sex senaste bortamatcherna. Oddset på att båda lagen gör mål spelas till 1,83 gånger pengarna. 

Sergio Agüero slog till med tre mål i segermatchen mot Arsenal och på hemmaplan har argentinaren gjort 16 mål på de 15 senaste matcherna. Han är dock inte lika vass på bortaplan då anfallaren endast noterats för tre mål på de 15 senaste. Oddset på att han gör mål mot Everton spelas till 1,74 gånger pengarna. Dock har anfallaren bara gjort två mål på 12 framträdanden mot Everton, vilket är den klubb han statistiskt haft det jobbigast mot. 

Hemmalaget Everton är pressade och i synnerhet tränaren Marco Silva. Trots många förstärkningar inför säsongen har resultaten vacklat och 33 poäng som räckt till en niondeplats i tabellen är efter 25 omgångar ett någorlunda misslyckande. Sju av de tolv senaste matcherna har slutat med förlust (3-2-7) och bara Huddersfield (1 poäng) och Fulham (9) har tagit färre poäng än Everton under den perioden. Oddset på att Marco Silva blir tränaren som näst på tur får lämna sitt uppdrag som tränare spelas till 3,50 gånger pengarna. 

Mot "The big six" har Everton inte vunnit på 23 raka matcher, varav 17 matcher har slutat med förlust och under dessa 23 matcher har man släppt in 57 mål och noterats för 23 framåt. Oddset på att City gör över 2.5 mål i matchen spelas till 2,05 gånger insatsen. Oddset på att gästerna vinner spelas till 1,33