FotbollPremier League

Manchester United – Brighton: Tar Solskjær sin sjunde raka seger?

januari 18, 2019november 19th, 2021

Ska Manchester United ta sin sjätte raka ligaseger när Brighton kommer på besök? Ja, enligt statistiken talar allt för det!

 

Glädjen är tillbaka, Manchester United är på rätt spår igen och har på riktigt skaffat sig häng på fjärdeplatsen. Ole Gunnar Solskjær är namnet på allas läppar just nu och med norrmannen vid rodret har United fem raka segrar i ligaspelet.

Efter beskedligt motstånd under de första fyra matcherna ställdes Solskjær och United inför en väldigt tuff uppgift när Tottenham väntade förra helgen. Men även det gick vägen. Efter mål av Marcus Rashford, samt storspel av David de Gea nollades Tottenham på Wembley Stadium. 

Nu väntar återigen ett, på pappret, bra spelschema för Manchester United. De fyra kommande ligamatcherna är mot Brighton (H), Burnley (H), Leicester (B) och Fulham (B). Däremellan väntar Arsenal i FA-cupen. 

Inför den här omgången har tabellsexan United sex poäng upp till fjärdeplatsen där Chelsea nu befinner sig, och senare på lördagskvällen tar femteplacerade Arsenal emot just Chelsea på Emirates Stadium, en match som Solksjær säkerligen kommer hålla ett öga på.

Oddset på att United slutar fyra när säsongen är slut spelas till 3,25 gånger pengarna. 

 

Ny övertygande seger?

Men först måste United själva göra jobbet när Brighton gästar Old Trafford under lördagseftermiddagen. Brighton placerar sig på en stabil 13:e plats, och det tack vare starka resultat på hemmaplan. På bortaplan däremot, är Chris Hughtons manskap ett av ligans svagaste lag. Från och med starten av förra säsongen har Brighton förlorat hela 19 av 30 bortamatcher, och bara fyra matcher har slutat med seger. Mot "The big six" har man förlorat samtliga åtta, med den svidande målskillnad på 1-17. En spelare som exemplifierar Brightons svaga facit på bortaplan är Glenn Murray. Anfallaren leder lagets interna skytteliga på åtta mål, men bara ett mål har kommit på bortaplan. Lägg därtill att Pascal Groß samtliga åtta mål i Premier League har kommit på Falmer Stadium.

I Premier League har United bara lyckats hålla nollan på hemmaplan vid endast en gång den här säsongen, men efter två raka nollor på bortaplan med Lindelöf i spetsen finns goda chanser för en ny nolla. Oddset på att United vinner utan att släppa in mål spelas till 1,98 gånger pengarna. 

Offensiven då? Ja, den är som natt och dag i jämförelse med hur det såg ut under José Mourinho. Paul Pogba har efter Mourinhos avsked levererat fyra mål och fyra asssist och Marcus Rashford har gjort fem mål och fem assist på sina nio senaste ligamatcher. Oddset på att United gör över 2.5 mål i matchen spelas till 2,28 gånger pengarna.