FotbollPremier League

Måstematch för Manchester City i jakten på förstaplatsen

januari 14, 2019november 19th, 2021

Manchester City har misslyckats att hålla nollan i åtta raka Premier League-matcher. I kväll gästar Wolverhampton Etihad Stadium.

 

Under lördagskvällen besegrade Liverpool Brighton med 1-0 på bortaplan och således väntar en ny måstematch för Manchester City som tar emot Wolverhampton under måndagskvällen. 

Manchester City hade en dålig trend innan nyår men lyckades vinna ödesmatchen mot Liverpool med 2-1 för drygt en vecka sedan, en blytung seger som tog City tillbaka in i guldracet. Den här veckan har varit oerhört lugn för Manchester City som vann FA-cupmötet mot Burton med hela 9-0. Det var andra gången i Pep Guardiolas karriär som han vann en cupmatch med 9-0. Första gången skedde i Copa del Rey då Guardiola med sitt Barcelona besegrade L'Hospitalet med samma siffror. 

Wolverhampton har gjort livet surt mot många topplag den här säsongen. Höstens möte mellan lagen slutade 1-1 på Molineux Ground och under den senaste tiden har Wolverhampton besegrat Tottenham på bortaplan med 3-1 och nu i veckan slog man ut Liverpool ur FA-cupen. Det råder inga tvivel om att topparna finns att störa topplagen,  sammanlagt har Wolves plockat nio poäng mot "The big six", vilket är flest av alla lag som inte går under det epitetet. Nykomlingen har tagit 29 poäng efter 21 omgångar, en poängskörd som tagit laget upp till en elfteplats i tabellen. Ett klart godkänt resultat för en nykomling. Skulle man undvika förlust i kväll blir man den första nykomlingen sedan Birmingham från säsongen 2009/2010 som når 30 poäng efter 22 omgångar. Oddset på att bortalaget inte förlorar spelas till 5,30 gånger pengarna. 

 

Båda lagen gör mål?

Manchester City måste vinna, men får passa sig för Wolverhampton offensiv som är stark och har som vi tidigare nämnde gjort det väldigt bra mot topplagen den här säsongen. City är klara favoriter och har gjort överlägset flest mål i ligan, men samtidigt har man misslyckats att hålla nollan i de åtta senaste ligamatcherna. Oddset på att båda lagen gör mål spelas till 2,25 gånger insatsen.