FA CupFotboll

Överraskningar att vänta i FA-cupens kvartsfinaler?

mars 16, 2023

För Unibet analyserar brittiska fotbollsjournalisten Stephen Tudor cupens kvartsfinaler och bjuder på spelförslag. Tudor tror att det är slutfirat för Grimsby i FA-Cupen för den här gången.

I samtliga fyra kvartsfinaler ses hemmalaget som favoriter. En fyrling med segrar för alla bortalagen ger i nuläget ett odds på 8750,00 gånger insatsen – observera att det inte är en rekommendation.


MAN UNITED TAR KOMMANDOT DIREKT
Manchester United
har 21 hemmamatcher i rad totalt i cuper och liga utan förlust. Man United har snittat på 2,2 mål framåt per 90 minuter och de har släppt in mål var 172:a minut. Kan Fulham bryta den serien? Odds 6,60 på att Fulham vinner matchen.

Endast tre lag i Premier League har oftare släppt in mål i första halvlek än just Fulham. Stephen Tudor väljer spel på att Manchester United leder matchen i paus till odds 1,94.


HUR STÅR SIG CHAMPIONSHIP-ETTAN MOT MAN CITY?

Vincent Kompany återvänder: under ett tiotal år och i 265 matcher representerade han Manchester City. Nu är Kompany manager för Burnley, Championship-laget som leder serien överlägset: Allt annat än avancemang till Premier League för Burnley vore en överraskning. Den här duellen blir ett bra tillfälle för Hjalmar Ekdal och hans lagkamrater att känna på nivån i högsta ligan.

I Championship noteras Burnley för i snitt 1,9 mål per 90 minuter, och målen har gjorts av så många som 19 olika målskyttar, däribland Ekdal.

Burnley saknar den enligt statistiken bästa spelaren Josh Brownhill – men kan de ändå störa Manchester City? Såklart de kan menar Stephen Tudor, men det blir inte lätt: Manchester City har på sina åtta senaste matcher sex segrar och två kryss, och de har i sex av dessa matcher gjort mål under första halvtimmens spel.

Tudor föreslår Spelbyggaren för att kombinera över 3,5 mål i matchen och båda lagen gör mål till odds 3,45.


VIKANDE FORM PÅ HEMMALAGET?
Sheffield United
, tvåa i Championship, tar emot Jon Dahl Tomassons Blackburn, femma i samma liga. Lagen möttes i seriespelet för ett par veckor sedan, då vann Blackburn med 1-0. Lagen har två segrar var av de fyra gånger de ställts mot varandra de senaste säsongerna.

Sheffield United var imponerande starka från mitten av oktober och fram till mitten av februari. Efter det har de fyra förluster på sex matcher. De slog ut Tottenham ur cupen i förra omgången men Tudor drar inte för stora växlar av det resultatet.

Nu i onsdags vann båda sina ligamatcher med 2-1, Sheffield mot Sunderland och Blackburn mot Reading.

Stephen Tudor tycker att det lutar åt Blackburn men väljer istället att spela på få mål. Sheffield Uniteds fem senaste matcher har slutat 1-0 åt endera hållet, medan tio av Blackburns senaste 15 innehållit högst två mål. Tudor spelar under 2,5 mål i matchen till odds 1,90.


SLUTFIRAT FÖR SKRÄLLGÄNGET GRIMSBY?
Grimsby
ska ha mycket beröm för att de lyckats ta sig så här långt i cupen. De är det sjätte laget i historien från fjärdedivisionen eller lägre som nått kvartsfinal. Och Grimsby är inte ens ett topplag i League Two. Ändå lyckades de slå ut Southampton i förra rundan.

Men sannolikt tar det slut nu mot Brighton. The Seagulls noteras för 92 avslut på mål sammanlagt från de fem senaste matcherna. Kaoru Mitoma är i god målform och kan få utrymme att visa sig från sin bästa sida mot Grimsby.

Mål i matchen av Mitoma går att spela till 2,43.

 

Alla odds på FA-Cupen hittar du här.