FotbollLa Liga

Ovisst toppmöte på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

januari 6, 2019januari 25th, 2022

Oerhört viktiga poäng står på spel i toppen när tredjeplacerade Sevilla tar emot tabelltvåan Atlético Madrid. Två poäng skiljer lagen åt inför matchen. 

 

Blir det Sevilla eller Atlético Madrid som knappar in på toppen och sätter press på serieledande Barcelona? Fem respektive tre pinnar har lagen upp till tabellettan och för att ha fortsatt häng den där förstaplatsen skulle en förlust vara förödande för båda lagen.

Sevilla har bara lyckats besegra Atlético en gång på de 15 senaste försöken (1-6-8), men Sevilla har bara förlorat en av de 14 senaste tävlingsmatcherna (8-5-1) och på hemmaplan har laget vunnit tio raka matcher, varav sex på rad i ligaspelet. Oddset på att Sevilla vinner spelas till 2,75 gånger pengarna.

Atlético har ett snarlikt facit med åtta segrar och sex kryss på de 14 senaste matcherna i ligan. Senaste förlusten i ligaspelet ägde rum den 1 september då Celta Vigo tvålade till Diego Simeones lag.

Atlético avslutade förra året med en typisk Atlético-seger genom att vinna med 1-0 hemma mot Espanyol, vilket innebar lagets åttonde nolla för säsongen, flest i hela ligaspelet (17 matcher spelade). Under hela 2018 höll Atlético 21 nollor i La Liga och mellan 2015-idag har den spanska huvudstadsklubben hållit hela 87 nollor, flest bland alla klubbar i topp 5-ligorna. Oddset på att båda lagen inte gör mål spelas till 1,88 gånger insatsen. Oddset på att Atlético vinner utan att släppa in mål spelas till 4,40 gånger insatsen.

Franco Vázguez och Gabriel Mercado står som avstängda för Sevilla medan Maxime Gonalons är skadad samt Simon Kjaer och Jesús Navas tveksamma för spel. Småproblematiskt. Gästerna har Diego Costa och Filipe Luís out. Lucas Hernández och José Giménez är osäkra.