Fotbollövrig Fotboll

Pars: ”Australien visar mästartendenser”

januari 25, 2019januari 27th, 2022

Matchen mellan Förenade arabemiraten (UAE) och Australien blir den 48:e i årets Asian Cup. Det är ett möte mellan senaste värdnationen och regerande mästarna Australien och årets värdnation och faktum är att lagen möttes i semifinal 2015 och då vann Australien med 2-0.

Blickar man tillbaka på turneringen får UAE se det som ett stort misslyckande med att locka publik till arenorna, trots överkomliga priser. Det är något som de får utvärdera senare, för ikväll måste de besegra “The Socceroos” för att åter hamna i semifinal. Trots avsaknaden av fixstjärnan Omar Abdulrahman och endast en vinst i gruppspelet lyckades man vinna sin grupp, en grupp som enligt många experter var den svagaste under turneringen. Varken Thailand, Bahrain eller Indien lyckades rosa marknaden även om mötena lagen sinsemellan bjöd på en del härliga mål. I åttondelsfinalen lyckaed UAE med nöp och näppe besegra skrällnationen Kyrgyzystan, men först efter förlängning och via en tveksamt dömd straff. Mot Australien är man redan på förhand utslagna enligt många, trots att man spelar på hemmaplan.

För Australiens del har man haft ett decimerat landslag då flera tongivande spelare var borta på grund av skada. Chocken kom redan i första matchen när man förlorade mot Jordanien, men lyckades rädda ansiktet efter vinster mot Palestina och Syrien. I åttondelen mötte man ett piggt Uzbekistan men efter en mållös tillställning fick det avgöras på straffar. Där lyckades målvakten Mathew Ryan, till vardags i engelska Brighton, rädda kvar Australien i turneringen.

Trots favoritskapet har Australiens form varit tveksam. En övertygande vinst mot Palestina inger knappast skräck hos motståndarna, och även om man pressade Uzbekistan hårt så lyckades man aldrig spräcka hål på dem. Nu gäller det för Matthew Leckie och de andra i “The Socceroos” att lyfta sig ännu ett snäpp om man inte vill låta det gå till straffar igen.

 

Att hålla ögonen på:

 

UAE: Ali Makhbout har ett imponerande facit med 47 mål på 73 landskamper. Nu måste han åter visa var skåpet ska stå för att behålla värdnationen kvar i mästerskapen

Australien: Rhyan Grant är en färsking i landslaget då han gjorde sin debut november 2018, men han har redan visat att han besitter på defensiva och offensiva kvalitéer på sin högerkant. Räkna med Grant när Australien anfaller!

 

Tips: Australien visar mästartendenser och städar enkelt av UAE. Man släpper dock in ett mål. Tips: 3-1.

/Pezhman Pars

Du ser matchen hos Unibet!