AllsvenskanFotboll

Peking – Blåvitt en av flera intressanta matcher i Allsvenskan omgång 18

augusti 2, 2023augusti 4th, 2023

Fyra lag har redan spelat sina matcher i omgång 18, nu ska övriga äntligen komma ikapp. Därför spelas bara sex matcher i helgen, men spänning och dramatik lär inte saknas för det. Studsar Elfsborg tillbaka in på vinnarspåret efter torsk senast mot Häcken? Inte kan AIK vinna en fjärde bortamatch på raken? På hemmaplan städar väl MFF enkelt av HBK? Och vilket IFK är starkast i kamratmötet Norrköping – Göteborg?

ELFSBORG – SIRIUS SÖNDAG KL. 15
I våras vann Elfsborg bortamatchen mot Sirius med 4-3, innan den var det fyra möten som inte innehöll mål av båda lagen. Förra säsongen vann Sirius sin hemmamatch med 2-0, och Elfsborg hemma med 3-0. Säsongen innan det 2-0 och 3-0 till Elfsborg.

I år förlorar Elfsborg bara mot Häcken, och att gulsvart vinner mot Sirius står i odds 1,33, med ett sällsynt kryss till 6,00 (senast Sirius spelade oavgjort var mot Kalmar i omgång fem) och tre poäng till gästerna odds 9,00.

Att båda lagen inte gör mål kan spelas till 2,05.

Sirius förlorade senast med uddamålet mot AIK i en match som hade kunnat sluta hur som helst. På åtta bortamatcher har Sirius gjort totalt nio mål. Tre av dem föll i lagets senaste seger, borta mot Degerfors den 15 juli.

Att Elfsborg vinner utan att släppa in mål kan spelas till 2,40.

I sex av de senaste sju hemmamatcherna vann Elfsborg andra halvlek, odds på det nu är 1,52.

I fyra av sina fem senaste hemmamatcher gjorde Elfsborg högst två mål: under 2,5 mål av Elfsborg står i odds 1,77. I fem av Elfsborgs sex senaste mot Sirius blev det högst tre mål i matchen: under 3,5 mål i matchen nu kan spelas till 1,72.

Spelbyggaren: Under 0,5 mål av Sirius och minst ett mål i matchen av Okkels ger sammanlagt odds 4,60.

För första gången i seriespelet får Elfsborg klara sig utan Sebastian Holmén som är avstängd på grund av för många gula kort.

KALMAR – AIK SÖNDAG KL. 15
AIK har fått med sig tio poäng från de fem senaste matcherna i Allsvenskan, Kalmar FF bara fyra under samma period. Gnagets insats senast mot Sirius övertygade inte trots vinst; i samma omgång förlorade Kalmar mot IFK Göteborg, vilket imponerar ännu mindre.

Nu är oddsen jämna inför match med AIK som knapp favorit: hemmaseger står i 3,00 mot 2,55 på Gnaget. Oavgjort värderas till 3,30.

I våras blev det 1-1 på Friends, och förra säsongen vann lagen sina respektive hemmamatcher med 1-0.

På de tre senaste bortamatcherna i Kalmar tog Gnaget totalt två poäng, men innan dess 2017 – 2019 vann AIK tre i rad, alla med 1-0.

Under 2,5 mål i matchen kan spelas till 1,68.

Debuterar nyförvärvet från Cypern? Blir det omedelbar succé? Mål i matchen av Pittas står i odds 3,10.

MALMÖ FF – HALMSTADS BK MÅNDAG KL. 19
Efter bara en poäng från tre matcher hittade MFF tillbaka till trepoängarna mot Värnamo, och di himmelsblå är också klar oddsfavorit inför matchen mot bollklubben från Halmstad.

Malmö står i odds 1,30 mot 11,50 på att HBK tar full pott.

I de fyra senaste hemma vann MFF andra halvlek: att det blir så nu igen kan spelas till odds 1,50.

På Örjans Vall i maj i omgång åtta lyckades MFF få in matchens enda mål i 96:e minuten.

Halmstads BK åkte på storstryk av Varberg senast och kryssade senast mot det andra bottengänget Blåvitt innan det.

På 17 matcher i Allsvenskan har HBK gjort 17 mål. Mot MFF har Halmstad inte gjort mål på de sex senaste försöken. Under 0,5 mål av Halmstads BK kan spelas till 1,85.

Samtidigt, i sex av de sju senaste mellan Malmö och Halmstad blev det högst tre mål: under 3,5 mål i matchen står i odds 1,50.

Spelbyggaren: Vinst MFF, under 0,5 mål av Halmstad, minst ett mål av Isaac Kiese Thelin ger kombinerat odds 3,10.

NORRKÖPING – GÖTEBORG MÅNDAG KL. 19
Trots placering näst sist i tabellen har Blåvitt lyft sig på sistone: bara en förlust på de fem senaste matcherna, och allra senast seger 2-0 mot Kalmar FF.

Peking har samtidigt två förluster av de fem senaste, med knappa 1-2 borta mot Bajen färskt i minnet.

IFK Norrköping är favorit nu till odds 2,18 mot 3,40 på att IFK Göteborg tar full pott. Blåvitt är i ensam ledning i Allsvenskans krysstabell, sju gånger har laget spelat oavgjort: krysset nu står i 3,60.

På Ullevi i våras slutade det 1-1 mellan lagen.

Förra säsongen vann Blåvitt båda mötena med 2-0.

I fem av de IFK Norrköpings sex senaste matcher gjorde båda lagen mål: att det händer nu igen står i odds 1,76.

I de fyra senaste mellan lagen gjorde Blåvitt första målet: att IFK Göteborg gör första målet i matchen nu kan spelas till odds 2,15. Det ledningsmålet har i samtliga fyra fall kommit i första halvlek; odds på att Blåvitt nätar i första är 2,33.

Samtidigt: IFK Norrköping gjorde mål i första halvlek i sex a de åtta senaste hemma mot IFK Göteborg. Att Peking gör mål i första halvlek står i odds 1,91.

I tre av de fyra senaste mellan lagen blev det högst två mål: Under 2,5 mål i matchen nu kan spelas till 1,85.

Kombinerar man att det blir oavgjort och under 2,5 mål i matchen med Spelbyggaren ger det odds 4,40. Oavgjort och att båda lagen gör mål ger odds 4,60.