FotbollPremier League

Personligt för Emery när Aston Villa möter Klopps Liverpool?

december 26, 2022

Jürgen Klopps Liverpool slog ut Unai Emerys Villarreal i semifinal i Champions League i våras. Idag ställs de båda tränarna mot varandra igen.

Unai Emery tog över ansvaret som huvudtränare för Aston Villa den 1 november och fick med sig full pott från de två Premier League-matcher som hanns med innan VM-uppehållet. Seger mot Liverpool idag skulle göra Emery till den första manager för Aston Villa som inleder med tre raka vinster i ligan.

Precis som Villa avslutade Liverpool ligaspelet innan VM med två segrar. Däremot förlorade de 3-2 mot Manchester City i ligacupen i torsdags.

Möjliga målskyttar med historik
Personligt kanske det även kan bli för Villas striker Danny Ings som tillhörde Liverpool fyra säsonger från 2015 utan att spela särskilt mycket, totalt 14 matcher i PL, tre mål. Nu leder Ings Aston Villas interna skytteliga med fem gjorda mål och att han sätter minst ett mot Liverpool idag går att spela till odds 3,75.

Å andra sidan verkar Mohamed Salah trivas mot Villa: fem mål och en assist har Salah stått för i sina sex senaste starter mot Aston Villa. Odds på mål av Salah idag är 2,38.

Robin Olsen vaktar Villas mål
Emilio Martinez som är förstavalet som Aston Villas burväktare har inte återvänt från VM-guldfirande i Argentina vilket öppnar för Robin Olsen. Den som tror att Olsen och Villa lyckas freda sitt mål kan få odds 6,40 på under 0,5 mål i matchen av Liverpool.

Men sett till historiken mellan lagen är det väldigt ovanligt att Liverpool inte gjort mål på Aston Villa. Mot Birmingham-laget har Liverpool tre raka vinster i ligan och en i FA-cupen efter märkliga 7-2 till Villa i oktober 2020. Ollie Watkins gjorde hat-trick den gången: att han gör mål på Liverpool även idag kan spelas till odds 3,90.

Aston Villa har även en seger från ligacupen december 2019 (5-0) men annars är det övervägande rött: Av de tio senaste i PL mot Aston Villa har Liverpool sju vinster och en oavgjord, och Liverpool är oddsfavorit idag till 1,75. Liverpool gjorde mål i nio av de tio matcherna, och höll nollan i fyra. Av dessa tio senaste mellan lagen gjorde båda lagen mål i sex.

Att båda lagen gör mål i dagens match går att spela till odds 1,56. Att Liverpool vinner utan insläppta mål står i odds 3,50, och att Liverpool vinner och båda lagen gör mål i odds 3,15.