FotbollPremier LeagueUncategorized

Rekorddålig start av Man United, Liverpool favorit

augusti 21, 2022

Premier League-omgångens stora match är måndagsdrabbningen på Old Trafford mellan två klassiska rivaler – som båda inlett säsongen överraskande svagt.

Erik Ten Hags säsongsinledning med sitt Manchester United är faktiskt rekorddålig: Ten Hag är den första sedan 1921 som startat sin tid som manager för Red Devils med två ligaförluster. Stortorsken mot Brentford senast var Uniteds sjunde bortaförlust i rad i ligan, en sådan svit har laget inte upplevt sedan 1936 (då tio i rad). Och även premiärförlusten var historisk: aldrig någonsin tidigare har Brighton besegrat Manchester United på bortaplan.

Manchester United tabelljumbo med noll poäng av sex möjliga och 1-6 i målskillnad – vem hade trott det?

Men inte heller Liverpool har fått den start många hade väntat sig. Bara två poäng från de inledande matcherna, 1-1 mot Fulham, 2-2 mot Crystal Palace.

Förra säsongen var Reds överlägsna Red Devils i de inbördes matcherna: vinst 4-0 hemma, vinst 5-0 borta. Och nu har oddssättarna Liverpool som klar favorit till 1,65. Att hemmalaget tar samtliga tre poäng kan spelas till 5,25.

Manchester Uniteds enda mål hittills i ligan räknas som självmål. Är det dags för Cristiano Ronaldo att kliva fram? Mål i matchen av Ronaldo går att spela till odds 3,00. Mål av Liverpools Mo Salah erbjuds till cirka två gånger pengarna.