FotbollLa Liga

Real Madrid oddsfavorit inför säsongens första El Clásico

oktober 14, 2022

I ligaspelet så här långt har båda de klassiska storlagen övertygat: efter åtta omgångar har bägge lagen sju segrar och en oavgjord.
FC Barcelona placerar sig överst i tabellen tack vare bättre målskillnad. Endast ett mål har de släppt in efter åtta matcher (Alexander Isak gjorde det då Real Sociedad förlorade 1-4 hemma mot Barça) – jämför det med sju insläppta efter fyra matcher i Champions League.

FC Barcelonas enda poängförlust så här långt föll i mållösa premiären mot Rayo Vallecano, efter det har de sju raka segrar varav de sex senaste utan insläppta mål.

Real Madrids oavgjorda match var mot Osasuna i förrförra omgången, 1-1.

Lagen möttes senast i mars på Bernabeu då Barça vann med hela 4-0, vilket inte hindrade Madrid att i slutändan vinna ligan hela 13 poäng före ärkerivalen på andraplats. Innan den matchen hade Real Madrid fyra raka vinster i El Clásico.

Två kryss, fyra vinster var på tio matcher
Historiskt är det jämnt: av 184 El Clásicon har Madrid 76 segrar, Barça 73. Lite mindre än en femtedel av alla matcher slutade oavgjort, vilket stämmer också om man bara tittar på de tio senaste matcherna: två oavgjorda och fyra segrar vardera. Av de åtta matcher som slutade med en vinnare vanns fem av bortalaget, så hemmaplan är inte en uppenbar fördel. Av de sex senaste som spelats i Madrid har Barça fyra segrar och två förluster.

Real Madrid har 54 vinster av de 92 klassikermöten som spelats i Madrid. Vanligaste resultatet i dessa 92 matcher är 2-1, det har hänt elva gånger.

Benzema och Lewandowski favoriter att göra mål
Vinicius Junior nätade i fyra av Real Madrids senaste fem hemmamatcher; mål av Vini Jr. i matchen går att spela till odds 2,90. I två av dessa matcher var Vini Jr. matchens första målgörare, odds på det nu är 7,50. Karim Benzema är större favorit att göra mål i matchen, odds 1,92.

Blaugranas främsta kandidater att noteras i målprotokollet är Lewandowski, odds 2,25, och Ansu Fati, 3,10.

Real Madrid har släppt in mål i sju av säsongens åtta matcher – men aldrig mer än ett per match. Enda gången de hållit nollan var senast i segern mot Getafe. Att båda lagen gör mål i matchen nu går att spela till 1,47. Att Real Madrid vinner och båda lagen gör mål ger odds 3,75.

För livebettingen kan det vara värt att veta att de senaste sju mötena i Madrid vanns av det lag som gjorde första målet (Real Madrid tre, Barcelona fyra).