FotbollLa Liga

Real Madrid-Sevilla – mål och inte kryss vanligast

januari 18, 2019januari 25th, 2022

Den 12 januari 2017 slutade returmötet i Copa del Rey 3-3 mellan de här båda lagen. Det är den enda kryssmatchen av de 30 senaste mellan Real Madrid och Sevilla. Respektive hemmalag vann 22 av de 30 matcherna, och nio av de tio senaste (undantaget är kryssmatchen).

Närhistorien pekar hur som helst på att det blir några mål i den här matchen. De tolv senaste duellerna mellan lagen har bjudit på över 2,5 mål. I tre av de fyra senaste har det blivit över 4,5 mål.

I tre av de fyra senaste ligamötena med Sevilla på Bernabeu har Real Madrid gjort över 3,5 mål.

Den här säsongen är Sevilla det lag som efter FC Barcelona gjort flest mål, 31 på 19 matcher. Med 20 insläppta snittar de på lite drygt ett mål per match i baken.

Över 2,5 mål i matchen går att spela till 1,55. Över 3,5 mål erbjuds till 2,43.

Men en sak man kan fråga sig är vem som ska göra mål för Real Madrid? Lagets bästa målskytt är Benzema på sju baljor, följd av Bale och Ramos på fyra var. Sju gjorda mål räcker bara till en fjortonde plats i skytteligan. Sevilla har tre spelare högre upp i den målgörartabellen: Ben Yedder, André Silva och Pablo Sarabia.

Benzema är handskadad men det verkar inte vara värre än att han kan spela. Enligt Marca deltog varken Bale eller Asensio i fredagsträningen, och Kroos, Mariano och Llorente är fortsatt på skadelistan.

Mål av Benzema står i 2,20 och Sergio Ramos som målskytt erbjuds till 4,20. Att Ceballos och Modric som gjorde mål mot Real Betis förra helgen nätar också mot Sevilla står i 4,90 respektive 6,50.

För Sevillas del håller oddssättarna Ben Yedder (3,10), André Silva (3,20) och Munir El Haddadi (3,50) som troligaste målskyttar.