Fotbollövrig Fotboll

Ryktesbloggen: 4 spelare som Arsenal borde sälja i sommar

juni 13, 2019januari 27th, 2022

"En gåta att klubben förlängde kontraktet". Fyra spelare som Arsenal borde sälja i sommar. 

 

Arsenal misslyckades att kvalificera sig för Champions League för tredje säsongen i rad. Klubben kommer behöva agera under sommarens transferfönster för att ge supportrarna hopp om en bra nästkommande säsong, både vad gäller spelare in och ut. Här är fyra namn som klubben borde jobba för att sälja i sommar. 

 

4. Carl Jenkinson

En gåta att ytterbacken fortfarande är kvar i klubben. Har tillhört Arsenal sedan 2011, men har under perioder varit utlånad till andra klubbar i England. Gjorde under förra säsongen sin första Premier League-start för Gunners på över 800 dagar. Håller inte måttet för en klubb med ambitioner om topplaceringar.

3. Mohamed Elneny

När Emery gav honom nummer fyra var det många som spekulerade i att egyptern skulle få en viktig roll i Arsenal, men istället medverkade Elneny i endast 17 av 58 matcher förra säsongen, varav fem från start. Har varit i Arsenal sedan 2016, men har aldrig lyckats ta en ordinarie tröja. 

2. Shkodran Mustafi

Kom till Arsenal med stora förväntningar på sig och värvades för 35 miljoner pund. Men utfallet har blivit det motsatta och han är idag en av supportrarnas stora hackkyckling. 

1. Mesut Özil

Den bäst betalda Arsenal-spelaren genom alla tider gjorde färre assist än Nacho Monreal under den förra säsongen. Ena matchen lagkapten, andra matchen bänkad. Özil har fortfarande sina moment och aktioner som är fantastiska, men över en hel säsong är han inte den självklara ledaren i Arsenals väg mot toppen igen. Att klubben förnyade kontraktet förra året och gav tysken en sån lön är en gåta.