FotbollSerie A

Silly Season: 5 intressanta spelare i Serie A som är aktuella för Premier League

januari 15, 2019november 19th, 2021

Nicolò Barella

Det borde inte vara en överraskning att Chelsea har scoutat Barella då Chelseas assisterande tränare, Gianfranco Zola, var den som släppte fram mittfältaren under sin tid som tränare i Cagliari. 

Den 21-årige mittfältaren från Sicilien har under hösten debuterat i landslaget och spelade så bra i Italiens träningsmatch mot Ukraina att Roberto Mancini valde att satsa vidare på honom i den viktiga Nations League-matchen mot Polen fyra dagar senare. Barella utmärkte sig återigen och med sin kraftfulla spelstil och intelligenta positionering har han öppnat upp möjligheten för Mancini att använda sig av båda spelgenierna Marco Verratti och Jorginho. 

Trots kopplingen till Zola kommer Chelsea säkerligen mötas av hård konkurrens för spelarens underskrift, och inte minst i Italien. Napoli och Inter har båda varit starkt kopplade till Barella. en.

 

Krzysztof Piatek

Cristiano Ronaldo har klivit förbi i skytteligan, men Piateks 13 mål på 19 matcher under sin debutsäsong är ett väldigt imponerande facit. Det är faktiskt mer än resten av hans lagkamrater i Genoa mäktat med tillsammans. Dessutom har 23-åringen har slagit till med sex mål på två Coppa Italia-matcher.

Anfallaren är hänsynslös så fort bollen kommer till straffområdet, och är han en anfallare som mer förlitar sig på sin rörelse och känsla av timing än snabbhet och kraft.

En av anfallarens idoler som ung var den italienske legendaren Pippo Inzaghi, och hans mål under säsongen påminner mycket om den före detta Milan-anfallaren.

Genoas ägare, Enrico Preziosi, har insisterat att Piatek inte kommer att säljas till sommaren, men om prislappen landar på omkring 60 miljoner euro så är det svårt för en klubb av Genoas dignitet att tacka nej. Chelsea är bland annat en klubb som är beroende av en anfallsförstärkning till nästa säsong. 

 

Nikola Milenkovic

Med sina 195 cm och 90 kg ser Milenkovic ut som en prototypisk mittback. Som en konsekvens av hans exceptionella atletiska förmåga tillsammans med sitt lugn har han skaffat sig en startplats i Fiorentina. Huvudtränaren Stefano Pioli ansågs vara galen när han först provade serben som ytterback förra säsongen, men hans insatser efter har legitimerat beslutet.

Mittbacken/ytterbacken startade alla tre matcherna för Serbien i VM, då som mittback, och förbundskaptenen Mladen Krstajic jämförde honom med den legendariske försvararen Nemanja Vidic. Jämförelserna kommer vi sannolikt få höra mer om ifall Manchester United, i mittbacksbehov, gör sig ett försök att satsa pengar på 21-åringen. Prislappen sägs ligga nära 50 miljoner euro, och Manchester City ska också vara intresserade av Milenkovic.

 

Rogério

Ägd av Juventus, men utlånad till Sassuolo där Rogério gör sin andra säsong och har etablerat sig till en startspelare till vänster i lagets fyrbackslinje.

Rogério lämnade Brasilien för Juventus ungdomslag som tonåring och ansågs då vara landsmannens Alex Sandro arvtagare. Så sent som i september insisterade 20-åringens agent i en intervju att vänsterbacken var villig att återvända till Juventus efter den här säsongen, medan Juve verkar vara allt mer sugna på en försäljning. 

Chelsea och Wolverhampton Wanderers rapporteras vara två klubbar som är intresserade av vänsterbackens signatur. Prislappens sägs ligga på 18 miljoner europ, vilket innebär en hälsosam vinst för Juventus, men kommer också erbjuda köparen en spelare med stor potential. 

 

Amadou Diawara

Den enda spelaren på den här listan med en negativ utvecklingskurva den här säsongen. Diawara har fått sparsamt med speltid sedan Carlo Ancelottis ersatte Maurizio Sarri. 21-åringen skulle vara den som stod på tur att fylla tomrummet som lämnades efter Jorginho, men konkurrensen har helt enkelt varit för tuff i Napolis 4-4-2. 

Engelska scouter har emellertid inte glömt hur imponerande Diawara var under Napolis Champions League-match borta mot Manchester City för drygt ett år sedan. Chelsea och Manchester United var dock två storklubbar som hade fått upp ögonen för Diawara redan innan han anslöt till Napoli från Bologna år 2016.

Den Premier League-klubb som nu är främst kopplad till talangen är varken Chelsea eller Manchester United, utan i stället Wolverhampton. De senaste rapporterna är dock att spelaren vill vara kvar i Italien där Fiorentina har bollats upp som en potentiell destination.