FotbollPremier League

Skrällseger senast – lyckas Newcastle även sno poäng från Tottenham?

februari 1, 2019november 19th, 2021

Newcastle tog en skrällseger mot Manchester City senast. Lyckas laget även störa Tottenham som lider av skadeproblem?

 

Inför bara drygt 29 000 åskådare på Wembley stod Tottenham för en mäktig vändning under onsdagens ligamatch mot Watford. Mauricio Pochettinos manskap låg under med 0-1 fram till de sista tio minuterna när Tottenham vände på matchen genom mål av Heung min Son och Fernando Llorente. Detta var Llorentes första mål för säsongen medan Son, som gjorde sin första match efter asiatiska mästerskapen, noterades för sitt åttonde mål på de nio senaste ligamatcherna. Oddset på att han hamnar i målprotokollet mot Newcastle spelas till 2,08 gånger pengarna.

Ligatrean har fortfarande inte spelat oavgjort i ligan den här säsongen (18-0-6), och inkluderar vi förra säsongen så är det hela 28 matcher sedan Tottenham spelade en match oavgjort. På lördag gästar Newcastle Wembley, och mot lagen som placerar sig på den nedre halvan har Tottenham varit säkerhten själv och vunnit samtliga 12 matcher. Newcastle tog en chockartad seger mot Manchester City under tisdagskvällen, tre blytunga poäng i bottenstriden, och frågan är nu vilken effekt det ger inför matchen mot Spurs. Det ska nämnas att Newcastle är tillsammans med Manchester City och Liverpool de enda lagen som Mauricio Pochettino förlorat minst två hemmamatcher mot i Premier League. Oddset på att Newcastle vinner spelas till 9,75 gånger insatsen. 

På bortaplan har Newcastle förlorat tio raka matcher mot "The big six", sedan ett kryss borta mot Liverpool i april 2016. Oddset på att Tottenham tar en trea spelas till 1,42 gånger pengarna. 

Summering: Tottenham har två raka treor, men spelet har långt ifrån sett bra ut, detta mycket på grund av skadorna på nyckelspelarna. Newcastle besegrade som sagt City senast, och trots att laget innan den matchen hade förlorat samtliga åtta matcher mot topp sex så har Rafa Benitez manskap visat att kapaciteten finns för att stå upp mot de främsta. Det tror vi även att The Magpies klarar av att göra mot ett skadedrabbat Tottenham som inte imponerat spelmässigt under den senaste tiden. +1,5 mål (asian handicap) på Newcastle finns till 1,67 gånger pengarna.