FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Bournemouth hittar kassen i första halvlek”

januari 18, 2019november 19th, 2021

Match/Liga:
Bournemouth-West Ham, Premier League

Dag/Tid:
Lördag 16:00

Spel:
Bournemouth att göra mål i första halvlek

Odds:
1.81

Motivering:
Bournemouth har 4 raka matcher utan vinst. Dock har man förtjänat mer i de senaste 2 matcherna (Watford 3-3 och Everton 0-2). I dessa matcher har man endast fått med sig totalt 1 poäng trots att man har vunnit skottstatistiken med totalt 41-26 och avsluten inne i straffområdet med 30-16, de underliggande siffrorna antyder att man är på gång. Skadeläget har lättat i hemmalaget och nu verkar det finnas chans till att firma Fraser-Wilson kan vara tillbaka vilket givetvis är ett stort plus om så blir fallet.

West Ham vann mot Arsenal senast på ett bra sätt och Nasri gjorde poäng direkt. I den senaste bortamatchen gjorde man dock en slät figur och förlorade mot Burnley (0-2).

Bournemouth är trots den miserabla resultatraden på slutet på gång medan West Ham är väldigt ojämna. Min spelvinkel blir att backa Bournemouth att göra mål i första halvlek då 68.4% eller 13 av Bournemouths 19 gjorda mål på hemmaplan har gjorts i den första halvleken.

Bournemouth har gjort mål i första halvlek i 6 av 8 hemmamatcher (exklusive matcher mot topp 6-lagen).

Dessutom har West Ham släppt in minst 1 mål innan halvtid i 6 av 10 bortamatcher (60%).

Det luktar mål om den här matchen lång väg och jag blir förvånad om inte hemmalaget har nätat efter de inledande 45 minuterna.