FotbollLa Liga

SoccerStatBetting: ”Bra chans för Huesca”

december 22, 2020januari 25th, 2022

Match/Liga:
Huesca-Levante, La Liga

 

Dag/Tid:
Tisdag 19:45

 

Spel:
Huesca -0.25 asian handicap (halva insatsen tillbaka vid oavgjort)

 

Odds:
2.02

 

Motivering:

Huesca har endast en seger på de inledande 14 matcherna och är nästjumbo i tabellen. Laget har spelat oavgjort i 8 av 14 matcher men en del av dessa matcher borde ha omvandlats till segrar sett till hur spelet och chansfördelningen har sett ut. Till exempel nådde Huesca endast 1-1 hemma mot Eibar efter att ha vunnit avsluten inifrån straffområdena med 13-2. Även hemma mot Valladolid (1-1) borde Huesca ha vunnit då man vann avsluten inifrån straffområdena med 9-3. I den förra hemmamatchen mot bottenkollegan Alavés bärgades dock årets första seger (1-0) och nu jagar Huesca den andra raka hemmasegern.

 

Levante spelade i lördags och åtnjuter således en dags mindre vila än Huesca som spelade på fredagskvällen. Levante har förlorat majoriteten av årets bortamatcher (4 av 7) och har bortaraden 0-2-3 de senaste 5 bortamatcherna.

 

Huesca borde haft betydligt fler poäng så här långt sett till spel och skapade chanser. I den senaste hemmamatchen togs årets första seger, en seger som hemmalaget ska försöka bygga vidare på här. Levante är ojämna och efter lördagens urladdning mot Sociedad och en dags mindre vila så är det slagläge för Huesca. Min utgångsposition är att backa hemmalaget med halva insatsen tillbaka vid oavgjort till odds runt 2.00.

 

/Soccerstatbetting, @SsbStat på Twitter