FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Brighton vinner kustderbyt”

december 7, 2020november 19th, 2021

Match/Liga:
Brighton-Southampton, Premier League

 

Dag/Tid:
Söndag 21:00

 

Spel:
Brighton -0.5

 

Odds:
2.55

 

Motivering:

Brighton fortsätter på den inslagna vägen från förra säsongen där laget ser bra ut spelmässigt och skapar många chanser utan att lyckas vinna så många matcher som man borde göra sett till spel och skapade chanser. Både mot Burnley (0-0), Crystal Palace (1-1), Manchester United (1-2), Chelsea (1-3) och även senast mot Liverpool (1-1) kunde man ha fått betydligt fler poäng än vad utfallet blev. Brighton är lite oväntat det lag i Premier League som på hemmaplan släpper till lägst antal skott mot det egna målet med 7.2 skott/hemmamatch.

 

Till skillnad från förra säsongen har Southampton fått lite för många poäng sett till hur matcherna har sett ut spel- och chansmässigt. Southampton är det lag som skjuter näst lägst antal skott offensivt sett på bortaplan av alla lag i Premier League (8.6 skott/bortamatch). På bortaplan mot andra botten 6-lag har det blivit en seger (Burnley 1-0) och en förlust (Crystal Palace 1-2) hittills. I segermatchen mot Burnley förlorades dock skottstatistiken med 10-5.

 

Det faktum att Brighton i min mening har fått för låg poängmässig utdelning kombinerat med att Southampton har fått för hög poängmässig utdelning så här långt gör att min spelvinkel blir att backa hemmalaget till fina 2.55.

 

/Soccerstatbetting, @SsbStat på Twitter