FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Chelsea vinner mot svagt WBA”

september 26, 2020november 19th, 2021

Match/Liga:
West Bromwich Albion-Chelsea, Premier League

 

Dag/Tid:
Lördag 18:30

 

Spel:
Chelsea att vinna och Över 2.5 mål i matchen (Spelbyggaren)

 

Odds:
1.93

 

Motivering:

WBA är en svag nykomling som dessutom har fått värsta tänkbara start på säsongen med 2 raka förluster i Premier League (Leicester 0-3, Everton 2-5). Dessutom blev det respass i cupen efter strafförlust hemma mot Brentford. Hemma mot Leicester förlorade WBA skottstatistiken med 13-7 och avsluten inne i straffområdet skrevs till 11-3. Mot Everton var det ännu ”värre” då man förlorade avsluten inne i straffområdet med hela 13-2.

 

Chelsea har inlett med seger borta mot Brighton (3-1) och förlust hemma mot Liverpool (0-2). I veckan gick man vidare i cupen efter hela 6-0 mot Barnsley. Glädjande är att Havertz gjorde ett hattrick samt det faktum att Thiago Silva och Ben Chilwell fick debutera. Det återstår att se om nya målvakten Mendy hinner bli spelklar och eventuellt ersätta Kepa som återigen gjorde bort sig mot Liverpool förra helgen.

 

Förra säsongen gjorde Chelsea i snitt 2 mål/match borta mot botten 6-lagen och 5 av dessa 6 matcher slutade med fler än 2.5 mål. Jag ser ingen ljusning i närtid för WBA samtidigt som både Silva och Chilwell förstärker Chelsea ytterligare leder fram till att jag backar bortalaget att vinna kombinerat med över 2.5 mål i matchen till oddset 1.93.

 

/Soccerstatbetting, @SsbStat på Twitter