FotbollLa Liga

SoccerStatBetting: ”Det mesta talar för Eibar mot Girona”

februari 2, 2019januari 25th, 2022

Match/Liga:
Eibar-Girona, La Liga

Dag/Tid:
Söndag 18:30

Spel:
Eibar -0.75 (halv vinst vid uddamålsvinst)

Odds:
1.88

Motivering:
Eibar är La Ligas femte bästa hemmalag hittills den här säsongen och har vunnit över bland annat Real Sociedad (2-1), Real Madrid (3-0) och nu senast Espanyol (3-0). Mot Espanyol vann man väldigt övertygande efter en solid insats där skotten vanns med 16-6 och skott på mål med 9-0 samtidigt som Espanyol begränsades till dåliga avslutslägen matchen igenom. Endast Real Madrid (18.2) skjuter mer på hemmaplan än Eibar (18.1) och majoriteten av Eibars skott (59%) kommer inifrån straffområdet. Än mer imponerande är att Eibar släpper till näst minst antal skott mot det egna målet på hemmaplan (8 skott/match) vilket gör det till en smärre gåta att man endast är placerad på en elfteplats i tabellen.

Girona har förlorat 3 av de senaste 4 bortamatcherna (Betis 2-3, Levante 2-2, Sevilla 0-2, Bilbao 0-1) och totalt sett har man inte vunnit på 8 matcher. Den senaste vinsten kom den 25:e november och det är ett tag sedan…Girona har på bortaplan nästan omvända siffror jämfört med dagens motståndare Eibar, man tillåter dubbelt så många skott som man själv lyckas att skapa och vid liknande prestationer idag ska detta sluta i en hemmaseger.

Tilläggas bör att Eibar i princip är skadefritt och att Girona saknar avstängde Espinosa. Dessutom spelade gästerna en tuff cupmatch mot Real Madrid i veckan och den kan säkerligen ha en negativ inverkan på gästernas prestation här.

Soccerstatbetting
@SsbStat