Fotboll

SoccerStatBetting: En dubbel hämtad från Tyskland och Italien

februari 1, 2019januari 25th, 2022

Match/Liga:
Hoffenheim-Fortuna Düsseldorf, Bundesliga och 
Juventus-Parma, Serie A

Dag/Tid:
Lördag 15:30 och Lördag 20:30

Spel:
Hoffenheim -0.5 & Juventus -0.5 (Dubbel)

Odds:
1.66

Motivering:
Hoffenheims skadeläge ser bättre ut än på länge och senast vann man borta mot Freiburg (4-2) efter att ha gått 9 raka matcher utan vinst (alla tävlingar inräknade). De underliggande siffrorna har sett bra ut hela tiden och jag tror att Hoffenheim kan plocka en hel del poäng framöver nu när man inte längre behöver fokusera på europacupspel. 
Hoffenheim har raden 3-0-0 hemma mot de andra botten 6-lagen i ligan (Freiburg 3-1, Stuttgart 4-0, Augsburg 2-1).
Düsseldorf har gjort det över förväntan så här långt och ligger 7 poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Senast åkte man dock på en riktig smäll mot Leipzig (0-4). Tidigare har man även förlorat mot Frankfurt med 1-7 och Borussia MG med 0-3, dock har man också lyckats att ta 2 (orättvisa) poäng mot Leipzig (1-1) och självaste Bayern München (3-3). 

Min bedömning är att ett i princip skadefritt hemmalag som nu bara kan fokusera på ligaspelet vinner det här. 

Juventus saknar både Barzagli, Chiellini och Bonucci till denna matchen men jag har ändå svårt att se Parma plocka poäng här. Hemmalaget har vunnit 10 av 11 hemmamatcher och 19 av 21 Serie A-matcher hittills. Efter veckans stjärnsmäll och tillika utslagning i cupen av Atalanta (0-3) bör man vara rejält revanschsugna här.
Parma har haft en hel del stolpe in med poängskörden då prestationerna inte riktigt har hängt med matchresultaten och det är inte hållbart i längden, antingen behöver Parma förbättra spelet eller så kommer man att falla i tabellen. Jag tror på det sistnämnda.
Parma har mött 4 andra av topp 6-lagen på bortaplan och det har renderat i raden 1-0-3 (Inter 1-0, Napoli 0-3, Milan 1-2, Samp 0-2). 1-0 vinsten mot Inter var rena ”rånet” då Inter bland annat vann skottstatistiken med 28-9 och avsluten inne i straffområdet med 15-4. 

Jag tror på en reaktion av Juventus efter veckans förlustmatch och med Ronaldo, Dybala, Pjanic, Matuidi, med flera ska detta bli en klar hemmaseger. 

Soccerstatbetting 
@SsbStat