FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Everton kommer störa Liverpool”

oktober 17, 2020november 19th, 2021

Match/Liga:
Everton-Liverpool, Premier League

 

Dag/Tid:
Lördag 13:30

 

Spel:
Everton +0.5

 

Odds:
1.98

 

Motivering:

Serieledande Everton har inlett på absolut bästa sätt och står på fyra raka segrar. Dessutom har man vunnit båda sina matcher i ligacupen. På dessa sex tävlingsmatcher har Ancelottis mannar snittat 3.83 mål framåt, offensiven är lagets styrka med spelare som Rodriguez, Richarlison och Calvert-Lewin. Det bör påpekas att spelschemat har varit gynnsamt men det är ändå starkt och imponerande av ett pånyttfött Everton att hittills ha ett fläckfritt facit. Förra säsongen hade Everton raden 2-3-1 hemma mot topp 6-lagen (Liverpool 0-0, Manchester City 1-3, Manchester United 1-1, Chelsea 3-1, Leicester 2-1 och Tottenham 1-1).

 

Liverpool har sett bra ut även den här säsongen. Efter tre inledande imponerande segrar mot Leeds, Chelsea och Arsenal så förlorade de regerande mästarna mot transferfönstrets stora vinnare Aston Villa med hela 7-2. Resultatet var något missvisande och vi ska även ta i beaktande att Adrian fick hoppa in då Alisson var indisponibel. Den brasilianske landslagsmålvaktens betydelse för Liverpool ska inte underskattas, det blir ett helt annat lugn i försvaret när han är tillgänglig. Även i den här matchen kommer Adrian att vakta målet och det är ett stort minus för Liverpool, dock ser Thiago och Mané ut att vara tillgängliga för spel igen.

 

Det här derbyt har alla förutsättningar att bli en sprakande tillställning och min bedömning är att ett Everton med självförtroendet på topp kan störa Liverpool utan viktiga Alisson. Min utgångsposition blir Everton +0.5 till odds runt 1.95.

 

/Soccerstatbetting, @SsbStat på Twitter