FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Inför helgens ligafotboll”

december 4, 2020november 19th, 2021

Pressade spelscheman

Den här säsongen är speciell med tanke på de komprimerade spelscheman som framförallt de lag som spelar Europacupspel har. Det är en faktor som vi behöver ta hänsyn till, speciellt den här helgen när vissa lag får matcherna mittemellan två viktiga Champions Leagueomgångar. Lag som vi ska vara försiktiga med att backa den här helgen är bland annat Atletico Madrid, Real Madrid, Inter, M’gladbach, Atalanta, Lazio, Manchester United och Leipzig som alla har viktiga matcher i Champions League den kommande veckan.

 

Fredagen

Helgens spel inleds i La Liga där hemmastarka Bilbao tar emot Celta Vigo. Hemmalaget är karaktäristiskt bra defensivt den här säsongen och släpper till låga 5.8 skott mot det egna målet på hemmaplan (lägst i hela La Liga). Baskerna har vunnit de senaste tre hemmamatcherna på ett övertygande sätt samtidigt som Celta Vigo fortfarande inte har någon bortaseger i år. Bilbao -0.5 till odds runt 2.28 är bra.

 

Lördagen

Lördagens enda spel i Premier League hittar vi i den tidiga matchen mellan ett målfattigt Burnley mot ett bortastarkt Everton. Sean Dyches mannar har endast gjort fyra mål på nio matcher samtidigt som Everton har tagit fler poäng på bortaplan är på hemmaplan. Everton -0.5 runt dubbelt är helt OK.

 

I Bundesliga gillar jag oddset på ett förbättrat Mainz mot ett riktigt svagt Bielefeld. Nykomlingen har sju raka förluster och i den senaste hemmamatchen förlorades skottstatistiken med 9-0. Mainz till 2.55 är bra på förhand.

 

Söndagen

Söndagens spel hittas i Serie A. Först ut är lunchmatchen mellan Verona-Cagliari. Hemmalaget har fortsatt med sitt fina spel från förra säsongen samtidigt som Cagliari har varit svaga på bortaplan och släppt till hela 22.6 skott/bortamatch så här långt. Rak seger för Verona till odds runt två gånger insatsen är bra.

 

Benevento är precis som Leeds i Premier League ingen vanlig nykomling. Laget har vunnit två av fyra bortamatcher och man har dessutom varit det klart bättre laget i dessa matcher (Sampdoria 3-2 och Fiorentina 1-0). Parma fick alldeles för många poäng sett till de faktiska prestationerna förra säsongen. Den här säsongens poängskörd speglar mycket bättre hur prestationerna har sett ut på planen. Till de erbjudna oddsen gillar jag Benevento till 3.25.

 

Måndagen

Brighton fortsätter på den inslagna vägen från förra säsongen där laget ser bra ut spelmässigt och skapar många chanser utan att lyckas vinna så många matcher som man borde göra sett till spel och skapade chanser. Till skillnad från förra säsongen har Southampton fått lite för många poäng sett till hur matcherna har sett ut spel- och chansmässigt.

 

Det faktum att Brighton i min mening har fått för låg poängmässig utdelning kombinerat med att Southampton har fått för hög poängmässig utdelning så här långt gör att min spelvinkel blir att backa hemmalaget till höga 2.55.

 

Missa inte….

Fredag 20:30 Hertha Berlin-Union Berlin

Lördag 16:15 Sevilla-Real Madrid

Lördag 18:00 Juventus-Torino

Lördag 18:30 Bayern München-Leipzig

Söndag 17:30 Tottenham-Arsenal

 

Stort lycka till i helgen så hörs vi nästa vecka!

 

/Soccerstatbetting, @ssbstat på Twitter