FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Inför helgens ligaspel”

december 11, 2020november 19th, 2021

Derbydags

Det är inte Europas hetaste derby men det ska ändå bli kul att se Wolverhampton-Aston Villa på lördag förmiddag. Förra säsongen vann vargarna båda mötena men Aston Villa har fått en veckas ofrivillig vila på grund av den inställda matchen mot Newcastle. Dessutom saknar hemmalaget Jimenez, jag sitter tom på förhand även om oddset på att bortalaget får med sig minst en poäng lockar.

 

Senare på kvällen är det dags för ett glödhett Manchesterderby. City har blivit befogade favoriter men United vann båda mötena förra säsongen och Solskjaer är i desperat behov av ett bra resultat. Den här matchen ser jag verkligen fram emot!

 

Lördagskvällen fortsätter med duellen i Madrid mellan Real och hittills obesegrade Atletico. Real Madrid vann motsvarande möte förra säsongen och är precis som oddsen visar rättmätig favorit. Det är inte helt otänkbart att detta blir en jämn och målsnål tillställning.

 

Fina Fredagskvällen

Fredagsspelet hämtas ifrån Premier League mellan Leeds-West Ham. Hammers har imponerat så här långt samtidigt som Leeds endast har vunnit en hemmamatch (Fulham 4-3) den här säsongen kombinerat med att båda nyförvärven och tillika mittbackarna Koch och Llorente saknas gör att jag tror att londonlaget får med sig minst en poäng här. West Ham +0.25 runt dubbelt är bra.

 

Lördagen

Newcastles match förra helgen blev inställd på grund av covidsmitta och det är fortfarande oklart vilket lag skatorna kan ställa på benen. Det är givetvis extra viktigt att ha koll på startelvorna i just den här matchen men så länge inte hemmalaget är utan halva laget så är Newcastle -0.25 till odds runt dubbelt bra på förhand då WBA är för dåliga för Premier League och dessutom saknar sin bästa spelare Pereira här.

 

Sportsligt sett kanske inte Freiburg-Bielefeld är helgens mest intressanta match. Båda lagen har haft det tufft resultatmässigt men Freiburgs underliggande siffror ser helt OK ut och laget borde ha fått med sig minst en seger de senaste två matcherna (Augsburg 1-1 och M’gladbach 2-2). Den efterlängtade segern kommer här istället, vi krånglar inte till det utan backar rak seger för hemmalaget till odds runt 1.85.

 

Helgens målmatch

Bayern München gör på egen hand 3.4 mål i snitt per match samtidigt som Union Berlins matcher i snitt har innehållit 3.6 mål per match. Vi kan med andra ord förvänta oss mål och min spelvinkel blir att vi får se minst 2 mål i matchens första halvlek, något som har inträffat i åtta av tio matcher om vi kombinerar Union Berlins hemmamatcher med Bayern Münchens bortamatcher. Odds över 1.85 är riktigt bra.

 

Söndagen

Söndagens spel hittas i Premier League mellan Southampton-Sheffield United. Southampton vann senast mot Brighton efter ett kontroversiellt VAR-domslut. Extra glädjande var att skyttekungen och tillika landslagsanfallaren Danny Ings var tillbaka (som inhoppare) och fick avgöra matchen från straffpunkten.

 

Sheffield United är en stor besvikelse den här säsongen. Nu står man på sju raka förluster och har dessutom förlorat samtliga bortamatcher den här säsongen med den totala målskillnaden 3-10. Chris Wilder såg uppgiven ut senast efter att Jamie Vardy avgjorde matchen sent i Leicesters favör.

 

Southampton har vunnit den hittills enda hemmamatchen mot botten 6-motstånd (WBA 2-0) och med tanke på Sheffield Uniteds formrad och självförtroende blir min spelvinkel att backa hemmalaget.

 

Missa inte lördagens derbyn….

13:30 Wolverhampton-Aston Villa

18:30 Manchester United-Manchester City

21:00 Real Madrid-Atletico Madrid

 

Stort lycka till i helgen så hörs vi nästa vecka!

 

/Soccerstatbetting, @ssbstat på Twitter