FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Inför julhelgens matcher”

december 26, 2020november 19th, 2021

Julen är här

Få saker är lika upplyftande som engelsk fotboll i juletid. Premier League är spelledigt på julafton och juldagen, sedan drar det igång Premier Leaguefotboll på annandagen för att sedan pågå nio dagar i sträck med undantag för nyårsafton. Härliga tider!

 

En faktor att ta hänsyn till i dessa tider är antal hemma- respektive bortasegrar den här säsongen. Endast 37% av matcherna i Premier League har slutat med hemmaseger, 22% har slutat oavgjort och hela 41% har slutat med bortaseger.

 

Serieledande Liverpool måste berömmas för sin poängskörd med tanke på att Van Dijk är skadad och det faktum att Allisson även har varit borta några matcher. Rättvis serieledare helt enkelt.

 

Lampards Chelsea har också fått ihop laget på ett bra sätt med nyförvärven Ziyech, Werner, Thiago Silva och Mendy som har acklimatiserat sig väl.

 

Ett annat lag som har värvat klokt och imponerat positivt i år är Aston Villa som sett till spel och skapade chanser till och med kunde och borde legat ännu högre upp i tabellen.

 

Lag som inte riktigt har gjort skäl för sin poängskörd är Manchester United och Southampton. Manchester United har en hög högstanivå men är på tok för ojämna så här långt medan Southampton till skillnad från förra säsongen har fått lite för hög poängmässig utdelning jämfört med vad som har presterats på planen.

 

I botten av tabellen hittar vi WBA och förra årets succélag Sheffield United, det finns inte mycket som tyder på att något av dessa lag undviker degradering den här säsongen. Burnley och Fulham konkurrerar för tillfället om den sista degraderingsplatsen.

 

Annandagen

Arsenals kräftgång fortsätter och laget är för tillfället helt under isen. De senaste sju seriematcherna har renderat i resultatraden 0-2-5 och målskillnaden 3-11. Artetas mannar har dessutom förlorat sitt enda hemmamöte mot annat topp 6-motstånd (Leicester 0-1).Chelsea har sex poäng upp till serieledande Liverpool och vann senast i derbyt mot West Ham (3-0) efter två raka sällsynta förluster dessförinnan. Lampard har en fin trupp till sitt förfogande både bredd- och spetsmässigt. Hela 13 olika spelare har gjort mål för Chelsea så här långt in på säsongen, motsvarande siffra för Arsenal är sex stycken.

 

På bortaplan mot seriens andra botten 6-lag har Chelsea resultatraden 2-1-0 (Brighton 3-1, Burnley 3-0 och WBA 3-3). Min spelvinkel blir att Chelsea gör minst två mål i matchen till odds runt 1.80.

 

Sheffield United har endast två poäng efter de inledande 14 matcherna. Laget är en skugga av förra säsongens Sheffield United. Chris Wilders kroppsspråk har sett uppgivet ut på slutet och lagets självförtroende är kört i botten. Senast fick man med sig en turlig poäng borta mot ett ineffektivt Brighton efter att bland annat ha förlorat skottstatistiken med 21-5 och avsluten inne i straffområdet med hela 16-3. The Blades har endast gjort totalt 8 mål på 14 matcher och på hemmaplan har laget gjort mål i 3 av 7 matcher. Everton är efter tre raka segrar i Premier League nu uppe på en fjärdeplats i tabellen. Under dessa tre matcher har laget bland annat nollat både Chelsea och Leicester. Givetvis är det inte optimalt att Liverpoollaget spelade ligacupmatch mot Manchester United i veckan men mot ett självförtroendelöst och uddlöst Sheffield United blir min utgångsposition att Everton håller nollan till odds runt 2.50.

 

Söndagen

Wolverhampton har presterat i linje med vad man kan förvänta sig med tanke på förutsättningarna inför säsongen. Den portugisiska ”kolonin” har förlorat tre av de senaste fyra matcherna, dock hade laget en del oflyt både mot Burnley (1-2) och i derbyt mot Aston Villa (0-1). På hemmaplan har vargarna helt OK underliggande siffror och resultatraden på Molineux kommer att förbättras om spelet håller i sig. Tottenham har varit extremt effektiva framåt men även haft en del ”stolpe in” defensivt. Över 17% av Tottenhams samtliga skott på bortaplan har blivit mål, att jämföra med 6.4% för till exempel Manchester City. Mourinhos mannar spelade även ligacupmatch så sent som i onsdags vilket innebär att Wolves har två dagars extra vila jämfört med Londonlaget och det kan spela stor roll när spelschemat är mer pressat än någonsin. Min utgångsposition blir Wolverhampton +0.25 till odds runt dubbelt.

 

Missa inte….

Lördag 13:30 Leicester-Manchester United

Lördag 18:00 Arsenal-Chelsea

Lördag 20:45 Watford-Norwich (Toppmöte i the Championship)

Söndag 20:15 Wolverhampton-Tottenham

 

Stort lycka till i helgen och God Jul!

 

/Soccerstatbetting, @ssbstat på Twitter