Fotbollövrig Fotboll

SoccerStatBetting: ”Jag tror på gasen i botten ifrån start”

december 29, 2019januari 25th, 2022

Match/Liga:
Manchester C – Sheffield U, Premier League

Dag/Tid:
Söndag 19:00

Spel:
Första halvlek: Manchester C -0.5

Odds:
1.58

Motivering:
Det är lätt att se Manchester Citys höst som en liten besvikelsea men man har ett jättegrepp om en Champions League-plats och i årets CL vann man gruppen överlägset. Målproduktionen är fortsatt svår att klaga på och kan Manchester City en aning defensivt så är möjligheterna närmast obefintliga för Leicester att utmana om andraplatsen. För Sheffield United har hösten varit ett stort utropstecken och det har hjälpt till att man är ett samspelt lag som – med många britter – spelar en enkel, uppoffrande fotboll där motståndarnas misstag straffas hårt. Ovanligt många Premier League-konkurrenter har svajat och lär komma igång framöver. Jag ser samtidigt ingen utveckling i Sheffield Uniteds spel och i takt med att motståndarna hittar stadga lär laget tappa placeringar. Visst har gästerna än dags mer vila men bara 13 av lagets spelare har startar fler än tre ligamatcher.

För Manchester City är samma siffra 19 – ingen slump med tanke på hemmalagets truppbredd. Nu när matcherna kommer tätt missgynnas Sheffield U betydligt mer och man ställde upp helt ordinarie i torsdags. Med andra ord kan den här extra spellediga dagen göra begränsad nytta. Manchester C har gjort mer än dubbelt så många mål än Sheffield U. Notera att Sheffield U bara tagit 7 av 27 (26%) möjliga poäng mot konkurrenterna på övre halvan jämfört med 22 av 30 (73%) mot de på undre halvan. Jag väljer att fokusera på första halvlek här: På 9 bortamatcher har Sheffield U bara gjort tre mål innan halvtidsvilan och det är svårt att se dem bättra på den statistiken nu. Samtidigt är nämligen Manchester C som vi vet riktigt vasst redan före paus med ungefär 1,5 gjorda mål per förstahalvlek.

Trots att 19 omgångar har spelats – halva serien – har de här lagen ännu inte mött varandra. Jag tror på gasen i botten ifrån start ifrån hemmalagets sida och då ska inte gästerna orka stå emot. Mycket bra chans till favoritledning i halvtid och det ger goda 1.58.