FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Leeds gör det tufft för mästarna”

september 11, 2020november 19th, 2021

Match/Liga:
Liverpool-Leeds, Premier League

 

Dag/Tid:
Lördag 18:30

 

Spel:
Leeds +1.5 asian handicap (Vinst så länge inte Liverpool vinner med fler än 2 måls marginal)

 

Odds:
1.97

 

Motivering:
De regerande mästarna från Liverpool tar emot uppflyttade Leeds i lördagens mest intressanta match. Leeds är dock ingen vanlig nykomling utan har kapacitet att kriga på tabellens övre halva om det klaffar för Bielsas mannar. Förra säsongens vinnare av Englands andraliga stod för en stabil insats rakt igenom. I FA-cupen åkte man lite snöpligt ut mot Arsenal men Leeds var faktiskt det bättre laget sett över hela matchen trots förlusten (0-1).

 

Liverpool kommer även den här säsongen att kriga om ligatiteln och man är fortsatt ett av världens bästa klubblag. Självklart är man stor favorit på hemmaplan mot nykomlingen, speciellt efter att ha vunnit 18 av 19 hemmamatcher förra säsongen.

 

Nyförvärvet Tsimikas missar pga Covid -19 och kapten Henderson är tveksam till spel i hemmalaget.

 

Leeds behövde verkligen förstärka anfallet då Patrick Bamford inte håller någon högre Premier Leagueklass och valet föll på Rodrigo från Valencia. Han förväntas starta i bortalaget som ser ut att kunna mönstra en helt ordinarie startelva.

 

Min bedömning är att Leeds kommer att göra det tufft för mästarna och min utgångsposition får bli Leeds +1.5 till oddset 1.97.

 

/Soccerstatbetting, @SsbStat på Twitter