FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Oddset 2.18 är generöst”

oktober 18, 2019november 19th, 2021

Match/Liga:

Aston Villa-Brighton, Premier League

Dag/Tid:

Lördag 16:00

Spel:

Brighton Draw no bet

Odds:

2.18

Motivering:

Aston Villa har en seger, en förlust och två oavgjorda matcher på hemmaplan (Bournemouth 1-2, Everton 2-0, West Ham 0-0, Burnley 2-2) men Birminghamlaget har varit tveksamma i samtliga dessa matcher. Villa har alltså haft en del tur så här långt, bland annat har man förlorat avsluten inne i straffområdet de senaste tre hemmamatcherna (Burnley 6-8, West Ham 5-6, Everton 3-7). 

Aston Villa vann senast mot ett skadeskjutet Norwich (5-1) men innan dess hade man 4 raka matcher utan seger. 

Brightons svaga bortafacit från förra säsongen ska man ta med en nypa salt. I år under Graham Potter har grundspelet sett betydligt bättre ut. Hittills har man inte fått den poängmässiga utdelningen som man borde ha haft sett till spel och skapade chanser. 

På bortaplan har Brighton raden 1-1-0 mot andra botten 6-lag (Watford 3-0 och Newcastle 0-0). Mot Newcastle förtjänade man mer efter att ha fört matchen och bland annat vunnit skottstatistiken med 16-11 och 718-280 i passningsstatistiken. 

Innan uppehållet vann Brighton fullt rättvist mot Tottenham (3-0) och det lär vara ett självförtroendefyllt bortalag som kliver in på Villa Park. 

Brighton är ett spelskickligare lag än Aston Villa och med en tydlig spelidé i grunden. Oddset 2.18 med insatsen tillbaka vid ett eventuellt oavgjort resultat är generöst.

Soccerstatbetting 

@SsbStat