FotbollPremier League

SoccerStatBetting: ”Segrar för Leganes, Burnley och Leicester”

januari 11, 2019november 19th, 2021

Match/Liga:
Leganés-Huesca, La Liga

Dag/Tid:
Lördag 13:00

Spel:
Leganés -0.5

Odds:
1.95

Motivering:
Leganés tabellplacering är missvisande, med normal utdelning sett till prestationerna så borde Leganés ha minst 5-6 poäng till och således vara placerade topp 10 i tabellen. På hemmaplan har man rättvist vunnit över topplagen Barcelona och Alaves samt fått 1-1 mot erkänt svårspelade Atletico Madrid i en match där man var nära en seger.

Framförallt är det defensiven som imponerar, Leganés är faktiskt det laget som tillåter minst antal avslut mot det egna målet av alla lag i La Liga på hemmaplan (7.6 per match att jämföra med t ex Barcelonas 10.8).

Huesca vände och vann senast mot Betis och på hemmaplan kan man slå vilket lag som helst i La Liga. På bortaplan går det betydligt tyngre. Nu står man på 7 raka bortaförluster och hittills har man seriens sämsta bortafacit (1-1-7 och målskillnad 9-23). Mot andra botten 6-lag har man bortaraden 0-1-1.

Till den här matchen är Gumbau avstängd men Ruben Perez kommer tillbaka efter sin avstängning för hemmalaget. I Huesca saknas mittbacken Etxeita på grund av avstängning vilket är ett minus.

Leganés hade en tuff cupmatch borta mot Real Madrid i veckan (0-1) men jag är trots det av den uppfattningen att det här slutar med en stabil hemmaseger.

 

Match/Liga:
Burnley-Fulham, Premier League

Dag/Tid:
Lördag 16:00

Spel:
Burnley -0.5

Odds:
2.47

Motivering:
Burnley som startade säsongen med raden 0-1-4 har vaknat till liv på slutet och står nu på 3 raka vinster (alla tävlingar inräknade), noterbart är att Chris Wood har gjort mål i samtliga dessa matcher och är i fin form.

I den senaste hemmamatchen mot West Ham vann man fullt rättvist med 2-0 efter att bland annat ha vunnit avsluten inne i boxen med 14-8.

I det omvända mötet borta mot Fulham i slutet av Augusti förlorade ett dubbelspelande (Europa League) Burnley med 2-4, nu är det upplagt för revansch.

Fulham är Premier Leagues sämsta bortalag, londonlaget är faktiskt ensamma om att fortfarande inte ha vunnit på bortaplan än (0-2-9). Fulham är också det laget som har släppt in flest antal mål på bortaplan (28 st) med ett snitt på 2.55 insläppta mål per bortamatch.

Fulham har bortaraden 0-1-2 mot andra botten 6-lag (Cardiff 2-4, Huddersfield 0-1 och Newcastle 0-0) och just nu känns det som helt fel tillfälle att möta ett uppåtgående Burnley.

Min sammanlagda uppfattning är att Burnleys vinstchans är betydligt högre än vad oddset visar. Hemmaplansfördel, form och Premier Leaguerutin är avgörande faktorer här.

 

Match/Liga:
Leicester-Southampton, Premier League

Dag/Tid:
Lördag 16:00

Spel:
Leicester -0.5

Odds:
1.98

Motivering:
Sjundeplacerade Leicester har 3 vinster på de senaste 4 matcherna, bland annat har man vunnit mot både Chelsea och Manchester City den senaste månaden. Precis som förväntat är man den här säsongen ett av de bättre lagen i England exklusive topp 6-lagen.

Endast Huddersfield och Fulham har färre poäng än Southampton och just mot de 6 sämst placerade lagen i tabellen har Leicester hittills presterat 1 vinst, 1 oavgjord och 1 förlust på hemmaplan (Huddersfield 3-1, Burnley 0-0 och Cardiff 0-1). Dock har man i samtliga dessa 3 matcher varit det bättre laget och har haft dubbelt så många avslut som motståndaren.

Ett på pappret starkt Southampton tappade 2-0 borta mot ett roterande Derby i FA-Cupen senast och det var minst sagt svagt gjort. Innan dess lyckades man klara 0-0 borta mot Chelsea trots en smärre kanonad ifrån Chelseas sida. Ett alltså inte helt rättvist resultat och formen känns inte helt på topp.

Southampton har haft det tufft på bortaplan mot de bättre lagen vilket raden 0-1-4 mot topp 10 visar. Till den här matchen saknas Ings, Lemina och Obafemi på grund av skador. Dessutom är Höjbjerg avstängd och Yoshida iväg på asiatiska mästerskapen.

Det skiljer 11 placeringar mellan lagen och formmässigt är det fördel hemmalaget, dessutom är Leicester det bättre laget i grunden och till dessa odds är ettan ett givet spel för mig.