FotbollLa Liga

SoccerStatBetting: ”Sociedad får tipset mot ett svagt och ojämnt bortalag”

oktober 20, 2019januari 25th, 2022

Match/Liga:

Real Sociedad-Real Betis, La Liga

Dag/Tid:

Söndag 14:00

Spel:

Real Sociedad -0.5

Odds:

1.75

Motivering:

Real Sociedad har i år vunnit 2 av 3 hemmamatcher och huserar på en femteplats i tabellen. Martin Ødegaard (2 mål och 2 assist) och Mikel Oyarzabal (4 mål och 2 assist) har verkligen imponerat i inledningen av säsongen. 

Förra säsongens niondeplats kan förbättras i år om Sociedad kan bibehålla det fina spel som man har visat upp så här långt. 

Betis är placerade på plats 16 inför den här omgången och det är framförallt det beskedliga bortaspelet som ställer till det. Bortaraden 0-1-2 (Barcelona 2-5, Villarreal 1-5, Osasuna 0-0) och målskillnaden 3-10 är näst sämst facit i serien. Man har varit det sämre laget i samtliga årets bortamatcher och mot Osasuna (0-0) förlorade man avsluten inne i straffområdet med 9-5 och dessutom hade nykomlingen Osasuna två träffar i virket. Med andra ord borde Betis nog stå på 3 raka bortaförluster. 

Betis har en del bra spelare och besitter en hög högstanivå, problemet är att de sällan spelar på max av sin kapacitet. Speciellt på bortaplan har man kämpigt att stå för jämna prestationer. Diego Llorente är avstängd för hemmalaget och William Carvalho är skada för gästerna. 

Spelskickliga och spännande Sociedad får tipset mot ett svagt och ojämnt bortalag.

Soccerstatbetting 

@SsbStat